28 Şubat 2012 Salı

Şubat Ayı Okuduklarım..

Bu ay 10 tane kitap okudum.Hatırladığım kadarıyla kitaplardan kısa kısa bahsedeceğim..

Canan Tan-İz

Bence bu kitap Canan Tan'ın en başarılı romanıydı.O bilindik,sönük kız havalarından uzaklaşmış bir kahraman vardı karşımızda bu sefer.Kitabı çok başarılı buldum.
Canan Tan-En Son Yürekler Ölür

Bu kitabı okumam konusunda arkadaşlarım bana çok ısrar etmişti."Oku hemen,çok güzel bir kitap" gibi temkinleri çok duydum.Ancak beklentilerimi karşılamadı diyebilirim.Kitap yavan ve havada kalmıştı bence..
Canan Tan-Eroinle Dans

Bu kitabı keşke okumasaydım diyebilirim.
Tamam,kitapta eroin işlenmiş,insanların hayatları işlenmiş ama nerede bunun sonucu ? Nerede zararları ? Yazarken bile tüylerim diken diken oluyorr..
Beacon Caddesi Kızları-En İyi Arkadaşım Olur Musun-Annie Bryant
Bu kitap çok hoşuma gitti.Belki de çocukla çocuk olmak daha çok hoşuma gitmiş olabilir.Bu dört  kızımızın gençliğe adım atarken yaşadıkları anlatılıyor kitapta.Hoş bir kitap,eğlenceli :)
Beacon Caddesi Kızları-Parti Heyecanı-Annie Bryant
Bu serinin bütün kitaplarını bulsam hepsini okurum.Ne yazık ki aradaki kitapları bulamadığım,ama sardırdığım için bende bu kitabı okudum.Beacon Caddesi Kızları 7.kitabı.Yine zevkle okunabilir :)

Aziz Nesin-Şimdiki Çocuklar Harika
Bu kitap beni çok güldürmüş,çok eğlendirmişti.Aziz Nesin olayları çocukların gözünden çok güzel bir şekilde ele almış..
Fareler ve İnsanlar-John Steinbeck
Bu kitap fakir kesimin hayallerini anlatıyor.İlk başlarda bir şey anlayamayabilirsiniz ama sonra her şey yerine oturuyor.Neden kitabın adı Fareler ve İnsanlar diye düşünebilirsiniz ama onu kitabın içinde bulamayacaksınız o yüzden açıklayayım.(İnternetten edindiğim bilgilere dayanarak) Yazar fakir insanları farelere benzetmiş ikisininde umutsuz olduğunu,kalacak yerleri olmadıklarını vs.. düşünerek böyle bir isim vermiş.Daha iyi bir isim olabilirdi sanki ya da en azından kitabın içinde geçseydi...
Tavuk Suyuna Çorba-Gençlerin Yüreğini Isıtacak Öyküler
Tavuk Suyuna Çorba kitaplarını çok severim.Öyle ki,elime hangisi geçmişse okurum.Çünkü insana bir sürü şey katıyor bu kitaplar.Bazen duygulanıyor,bazen düşünüyor,bazen de gülüyorsunuz bu kitaplarda.Zaten hikaye hikaye olduğu için su gibi okunup,hemen bitiyor :))
Tavuk Suyuna Çorba-İlköğretim Öğrencilerinin Yüreğini Isıtacak Öyküler
Bunda da yine yukarıda yazdığım şeylerin aynısı geçerli...
İpek Ongun-Bu Hayat Sizin

İpek Ongun bence çok başarılı bir yazar.Bir Genç Kızın Gizli Defteri Serisi'nden tutun,bütün kitaplarını okumuştum.Evet,bu kitabını da okudum.Ancak hayatımla ilgili ne zaman karar verecek olsam ya da cesareti kendimde bulamasam,İpek Ongun'un kitaplarına sarılıyorum.O yüzden benim için bir yazardan daha öte bir yerde kendisi.Nitekim bir sıra kendisiyle e-mail üzerinden yazışmıştık :) Tavsiye ediyorum efenim,bütün İpek Ongun kitaplarını okuyun !
Serdar Özkan-Kayıp Gül
Merak edip bir arkadaşımdan alıp okudum.Kitabın içinde yer alan yorumlar falan çok güzeldi ve kitabı çok merak ettim.Nitekim,ben Küçük Prens'i pek beğenmediğim için bu kitabı da pek beğenmedim.Kitabın ilk sayfaları kayıp gidiyor ancak işin içine güller girince benim için çekilmez oldu ! Ancak Küçük Prens'i beğendiyseniz,okuyun derim..


Bu vesileyle bende bu ay 10 değil 11 kitap okuduğumu öğrenmiş oluyorum :)))



Şu an okuduğum kitap "Aklından Bir Sayı Tut" :)
Sevgilerimle,
Cyrstalll...

49 Days...

BOF'tan sonra beni en çok etkileyen,en çok kalbime dokunan dizi oldu 49 Days..
Shin Ji Hyun'u rolüne nasıl uydurmuşlar ya,nasıl da masum,melek gibi aynen..
Dizi boyunca gözyaşlarım hiç dinmedi diyebilirim..
Dizinin her bir dakikası ayrı ayrı işlenmişti,hiç sıkılmadım.
Bu diziyi yaklaşık 5 ayda falan anca izleyebildim heralde :) Ama dizinin sıkıcılığından değil.
Vakit bulamadım,işim çıktı vs..Şimdi keşke daha önce izleseydim diye kendime kızıyorum.
Düşündüm de,o 3 damlayı bende bulamam heralde.
"Etrafınız bir sürü insanla dolu olabilir ama gerçek olan sadece ailenizdir.."
Bence dizinin ana fikri buydu..

Şimdi karakterleri teker teker inceleyelim.Devamı spoiler içerir !!
                                                                   Yi Soo
Ruh bekçisi görevinde.Dünya'da tamamlamam gereken bir işim var dediği için 5 yıl sürecek olan bu göreve getirilmiş.Ölen ve 49 gün sınavına tabi tutulan insanlara yardım ediyor.Bu kadar neşeli göründüğüne bakmayın.Aslında hafızası alınmış ve o hüzünlü öyküsünü hatırlamıyor..
                                                            Shin Ji Hyun
Esas kızımız olan Shin Ji Hyun,saf ve melek gibi bir kızdır.Sürekli insanlara yardım eder,kötülük nedir bilmez diye bir laf vardır ya,işte o lafı sanki Ji Hyun için söylemişler.Ne yazık ki iyiliklerinin karşılığını alamıyor.
Bir de kaybolan bir ablası var..
                                                          Ji Hyun'un anne ve babası
Kaybolan büyük kızlarının ardından bütün sevgisini Ji Hyun'a vermişler.Kızlarını canından çok seviyorlar.Büyük bir şirket sahibiler.
                                                             Han Kang
Ji Hyun'un nişanlısı Min Ho'nun Amerika'dan arkadaşı.Ji Hyun'u seviyor ve onun için Kore'ye geliyor.
49 gün sürerken Yi Kyung'un Ji Hyun olduğunu anlayıp ona çok yardım ediyor.
   
        Ji Hyun pes etmek üzereyken,kolyesine ilk damla Han Kang'tan düşüyor..             
                                                              Song Yi Kyung
Yetimhanede büyümüş.Yetimhanede birlikte büyüdüğü çocukla sevgililer.
5 yıl önce sevgilisini kaybediyor ve o günden sonra hayata küsüp,tam tabirle ruh gibi yaşıyor..
Shin Ji Hyun 49 gün boyunca onun bedenini kullanıyor..Dizinin sonunda da Ji Hyun'un kayıp ablası olduğu anlaşılıyor..




                                                         Shin In Jung
Shin In Jung'ı Ji Hyun'un ailesi evlerine alıyorlar ve yetim olan In Jung onlarla birlikte büyüyor.Bütün hayatı boyunca Ji Hyun'u ve ailesini kıskanıyor.Ve bu uğurda büyüyünce ondan intikam almak istiyor.Aslında Ji Hyun'u seviyor ama aşkı uğrunda her şeyi yapıyor.
                                                      Kang Min Ho
Zorluklar içinde büyümüş.Sürekli içki içen bir babası ve onu zorluklarla büyütmeye çalışan bir annesi var.Bu yüzden zengin olmayı kafasına koymuş.In Jung ile birlikte planlar yapıp,şirkete sahip olmaya çalışıyorlar.


Dizi sürekli olarak bu karakterlerin etrafında döndüğü için yan karakterleri anlatmaya gerek yok bence.
Size diziden birkaç kareyle veda ediyorum..



Uzun bir post oldu ama sıkılmadan okuyacağınızı düşünüyorum :)
Sevgilerimle,
Cyrstalll..

13 Şubat 2012 Pazartesi

Burcunu Güzelleştir

Çok tartışılan bir kon bu.Burçların insan üzerinde etkisi var mı,yok mu? Bazıları var diyor,bazıları yok.
Öyle her gün burç yorumumu okuyayım,bakalım bu gün ne olacak tarzından bağımlı bir insan değilim ama burçların insan üzerindeki etkisine inanıyorum.
Bir sitede böyle bir başlık gördüm ve sizlerle paylaşmak istedim.Bakalım burcunuz güzellik konusunda size ne anlatıyor?

KOÇ
Adeta bir enerji tavşanısın. Seni iyi tanıyanlar içten, enerjik ve girişken olduğunu bilirler. İyimser tavrın da herkesi etkiler.
Güzellik görüşü: İş güzelliğe gelince, senin diğerlerinden daha az bakımlı olduğunu söyleyebiliriz. Hazırlanman bile en fazla 15-20 dakika sürer. Üstelik, ilgi odağı olmayı seven tip olmana rağmen; Kirpiklerine renkli bir rimel sürebilir veya saçlarını spreyle şekil verebilirsin.

BOĞA
En sadık ve sıcak özellikler sende! Bu yüzden herkes seninle yakın arkadaş olmak istiyor. Çok sabırlı ve girişken olduğun da söylenebilir.
Güzellik görüşü: Gülüşün en önemli etkileyici silahın olduğunu göre, dudaklarını parlak bir rujla renklendirmelisin. Ciddi bir görünüm elde etmek istediğin zaman parıltılı ürünlerden uzak durmalısın. Ürün alırken genellikle pahalı olanları tercih etmeyi seversin, fiyatı uygun olanları seçebilirsin.

İKİZLER
İkizler en esprili tipleridir, arkadaşların da seni bu yüzden çok seviyor. Alışkanlıklarının ve şartlarının değişmesine bayılırsın.
Güzellik görüşü: İkizler burcunda olanlar, genellikle görünüşlerini değiştirmeyi severler. Saçlarının rengini değiştirmek istiyorsan, çok sık değişiklik yaptığın için yarı kalıcı saç boyalarını tercih edebilirsin. Böylece saçların zarar görmez. Makyaj yaparken, kullandığın tonların çok çeşitli olmasına önem vermelisin.

YENGEÇ
En şefkatli, en verici burç seninki. Sanatçı ruhu taşıyorsun, bundan dolayı da duygusalsın. Hayal gücün de oldukça kuvvetli.
Güzellik görüşü: Yengeç`ler her zaman doğal güzellikten yanadır, dış görünümüne önem vermezler. Neden o yaratıcı enerjinden biraz da güzelliğine katmıyorsun? Kendi tarzını ifade ederken çok aşırıya kaçmak zorunda değilsin, ama canlı ve enerji dolu renkte bir bluzu veya çarpıcı bir parfümü almaya çekinmene de gerek yok!

ASLAN
Kimse asla nerede olduğunu merak etmez, çünkü sen zaten ilgi odağısın, herkes senin peşinde pervane oluyor! Liderliği, başı çekmeyi çok seversin.
Güzellik görüşü: İş stile gelince, ciddi bir savaşçı olduğun söylenebilir. Çünkü bir yere gidilecekse günler önceden ne giyineceğini planlayan, saçlarını saatlerce ayna karşısında yapmaya çalışan sensin! Makyaj ve cilt bakımı da senin için çok önemli. Güzel bir göz farı, bir rimel ve allık sürmeden dışarı çıkmak yok!

BAşAK
Başak, düzeni sever. Sınıfta da bu göze çarpmıyor mu; en düzgün defteri tutan sensin. Evde de dolabın, yatağın çok düzgün olmak zorunda.
Güzellik görüşü: Çok mükemmeliyetçisin, bakışlarında bu hissediliyor. Sana göre, kızlar her zaman hafif bir makyaj yapmalı, saçları da derli toplu durmalı. Çok seçici bir tip olduğun için, büyük mağazaların güzellik reyonlarında deneme ürünlerini deneyerek hiç sıkılmadan saatlerini geçirebilirsin!

TERAZİ
Çok sosyalsin, hayatının dengeli ve uyumlu gitmesini de çok seviyorsun. Terazi'ler, erkekleri mıknatıs gibi çekme özelliği de taşır.
Güzellik görüşü: Evde oturmak yerine arkadaşlarınla sürekli dışarıda takılmayı seven birisi olduğun için, yüzünü ön plana çıkarmayı seviyorsun. Bunun için görünüşüne önem vermeli ve düzenli cilt bakımı yapmalısın. Tonlarca ürün ile yüzünü makyaja boğacak bir tip değilsin, ama özellikle cildine dikkat etmelisin.

AKREP
Akrep'leri sınıflandırmak zordur, çünkü kişiliğini, beğendiklerini veya beğenmediklerini aniden değiştirebilirler. Ayrıca gizemli ve çekidirler. Tıpkı senin gibi!
Güzellik görüşü: şık ve güzel görünmeyi, görünüşünü sıklıkla değiştirmeyi çok seviyorsun. Saçında neyin iyi durduğunu biliyorsun ve asla çok çılgın bir şey yapmıyorsun. Kendini iyi tanıdığın için, makyaj ürünlerinde farklı tonlardaki ürünleri denedikten sonra kendine uyanları hemen bulabiliyorsun. Pastel tonlar tam sana göre.

YAY
Açık fikirli bir kızsın. Bu yüzden arkadaş edinme konusunda ustasın. Esprilerinle ortalığa neşe saçıyorsun. Tek kusurun, bazen etrafına karşı sert olman.
Güzellik görüşü: Açık havada dolaşmayı seven bir tip olduğun için, cildini korumalısın. Üstelik de hassassa, koruma faktörlü ürünler kullanmalısın. Makyaj yaparken malzeme seçmeyi iyi biliyorsun. Renkli farlar ve rujlar, tam sana göre. Açık renk gözlü olanlar pastel tonlarını, koyu renk gözlü olanlar ise zümrüt yeşilini kullanmalılar.

OĞLAK
En mantıklılar Oğlak'lardan çıkar. Her şeyini düzenli tutmayı çok seversin. Ayrıntılarla ilgilenmek ve her şeyin mükemmel olması tam sana göre.
Güzellik görüşü: Planlı olmayı sevmen, güzellik anlayışına da yansıyor.
Düzenli olarak saçlarını kestiriyorsun. Büyük ihtimalle uzmanların verdiği güzellik reçetelerini harfiyen uyguluyorsun. Aynı şeyi kuaförde de yapmayı dene; onun fikirlerine açık ol.

KOVA
Stilde bir numarasın! Modayı sıkı takip edersin. Bazılarına tuhaf gelse de, özgürlük ve inatçı olmak, senin karakterinde var.
Güzellik görüşü: Güzellik senin için çok, ama çok önemli. Her yanın makyaj, cilt bakım ve vücut ürünleri ile dolu. Ama tek sorunun, bakımlarını düzenli olarak yapmıyor olman! Bunun için, kendine uygun belirleyeceğin tarihlerde saçlarını kestir, cilt bakımı yaptır. Arada sırada banyo keyfi yapmayı da ihmal etme.

BALIK
Balık kızı! Hayal gücü, yaratıcılık ve ince zevklerle dolusun! Arkadaşlıklar senin için çok önemli, sadık bir dostsun.
Güzellik görüşü: Biraz hayalperest olduğun için her an değişiklik yapabilirsin. Su grubu kızları makyaja çok düşkün olur. Makyajın her adımını ve kullandığın tonu adeta yaşarsın. Mükemmel ve sıradışı bir makyaja uzun zaman ayırmaktan çekinmezsin. Özellikle pastel tonlar ve açık renkler tam sana göre.

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...