28 Kasım 2014 Cuma

Daha - Hakan Günday


Oh,okudum da rahatladım!
Hakan Günday'ın kalemini çok merak ediyordum.Herkesin bahsettiği "tokat yemiş hissi"ni insana nasıl verdiğini çok merak ediyordum.
Daha, insan kaçakçılığı yapan bir baba oğulu anlatıyor.Daha doğrusu insan kaçakçılığı yapan bir baba ve yapmak zorunda olan oğlunu..

Hakan Günday'ın iç dünyasını merak ediyorum şimdi de :) Bu nasıl bir hayal gücü.Sanki yaşamışçasına,Gaza'ymışçasına..

Kitap benim için inişli çıkışlıydı.Harikaydı diyemem ama Hakan Günday'ın analizleri çok yerinde olduğu için resmen satırları yaşıyorsunuz..Kitabın yarısına kadar severek okudum,yarısından sonra durağanlaştı benim için.
Hakan Günday'ın başka kitaplarını da mutlaka okumak istiyorum!


21 Kasım 2014 Cuma

Yeni Çıkanlar #2

Serinin ikinci yazısında okumak istediğim yeni çıkanlar yer alıyor! 

Abim Deniz - Can Dündar
Fiyat : 18,02 TL 

"Bu kitapta Deniz'in durgun, fırtınalı, eğlenceli, dalgalı hallerini ve yer yer derinliklerini bulacaksınız. Neden bugün hâlâ on binlerce çocuğun adında yaşadığını, her kesim tarafından sevilip sayıldığını, ölüm yıldönümlerinde nasıl olup da her yıl biraz daha büyüyen kalabalıklar toplandığını, her direnişte, her mitingde isminin niçin ısrarla anıldığını, neden Gezi Direnişi patladığında AKM'nin en görünür yerine onun posterinin asıldığını daha iyi anlayacaksınız."

Bugüne kadar özenle saklanan fotoğraflar, mektuplar ve belgeler, Can Dündar'ın deneyimli gazeteciliği ve Deniz'in yıllarca sessiz kalan kardeşi Hamdi Gezmiş'in tanıklığıyla birlikte ilk defa bu kitapta gün yüzüne çıkıyor. Devrim ideali peşinde fedakârca koşturmuş bir kuşağı ve dönemin siyasi atmosferini ortaya koyan Abim Deniz Denizlerin "onurlu ve cesur" duruşlarına içten bir selam…

Tanıtım bültenindeki yazı her şeyi anlatıyor zaten.Bir de tanıtım videosunu izlemek isterseniz :


Kemal - Gül Sunal
Fiyat  : 18,25 TL

Sevmeyen var mı ki? 
Milyonların yüzünü güldüren adam,Kemal Sunal..
Biyografik romanları okumayı çok severim,bir de en yakınları yazmışsa.Kitabın adının nereden geldiği de tanıtım bülteninde anlatılıyor :

Yetmişinci doğum gününde Kemal Sunal'ı bize sevgilisi, eşi, hayat arkadaşı, çocuklarının annesi Gül Sunal anlatıyor...
Aslında ikimiz de kahve sevmezdik. Söyleyemediklerimizin yerine geçerdi. Araya giren duygusal ayrılıkların SON bulması dileğiydi. Vazgeçememek, kıyamamak, pişman olmak, KAVUŞMAK demekti. Evimizdeki sıcaklığı korumak demekti...Sonuçta BİZİ hep korudu bu sihirli cümle... 

"Hadi gel, bi kahve içelim..."
O, bizim Kemal!.. Bu topraklarda yaşayan, yediden yetmişe herkesin görür görmez yüzüne bir gülümseme kondurmasına neden olan bir "sima"... Ekrandan, sinema perdesinden bize yansıyan çocuksu gülümsemesiyle saflığın sembolleşmiş hali... Kardeşlik ve paylaşımın... "İyiler sonunda hep kazanır" sözünün... Bizim Kemal, bizim gülen yüzümüz...

Yetmişinci doğum gününde Kemal Sunal'ı bize sevgilisi, eşi, hayat arkadaşı, çocuklarının annesi Gül Sunal anlatıyor... Hem de en sahici, en samimi haliyle... Hiçbir formatın sınırlarına girmeyi kabul etmeden... İçinden geldiği gibi... O'nu sevmenin mutluluğunu, O'nsuz yaşamaya alışmanın hüznünü hâlâ en güçlü şekilde hissederek... 

Manolya Kokulu Hikayeler
Fiyat : 10,20 TL
Ben daha papatya ve menekşe kokulu olanları okuyamadan manolyalı olanı çıkmış :))
Papatya benim en sevdiğim çiçektir o yüzden bir ara mutlaka okuyacağım.Mis gibi kokuları da cabası :) Ha bir de kapakları!
Bu tarz hikayeler okumayı seviyorum.En sevdiğim okuma şekli ise baş ucu kitabı yapıp yatmadan önce bir kaç hikaye okumak.İnsana bir umut,her şeyin iyi olacağı hissi veriyor bence:)


Fi - Akilah Azra Kohen
Fiyat : 17,64 TL

Aslında kapağıyla beni hiç çekmemişti ama Instagram'da takip ettiğim,yorumlarına güvendiğim kişiler oldukça beğenince merak etmeye başladım.Yine de yakın zamanda okumam diye düşünüyorum ama belli olmaz :) Keşke kapağı daha güzel olsaydı! "Çi" çıktı yakınlarda ve onun kapağı çok güzel :)
Fiyat : 11,97 TL

Sakız Sardunya - Elif Şafak
Fiyat : 10,50 TL

Elif Şafak'ı sevmediğimi zaten biliyorsunuz.Ama çocuklar için çıkardığı bu kitabın kapağı çook güzel ! Belki bir şans verebilirim :)


Keşke kitap almak için sınırsız paramız ve kitap okumak için sınırsız zamanımız olsaydı :)
Zamansızlıktan şu an okuduğum "Daha" nın 2 haftadır anca yarısına gelebildim :/

Bu seriyi yazmak çok keyifli,uzun zamandır yazmayınca daha da keyifli yazdım! 
Siz sevdiniz mi ? :) Görüşlerinizi merak ediyorum!

Not : Kapak yazıları,fotoğraflar D&R'dan,kitap fiyatları ise Babil'den.


7 Kasım 2014 Cuma

Tekrar Tekrar Okuduklarım #1


Bu ara hep serilere başlıyorum,hayırlısı olsun :))
Bir nevi favorilerim yazıları olacak anladığınız üzere.

Serenad'ı daha bugün bitirdim,2.kez.
İlk okuduğumda etkilendiğim gibi etkilenmedim,yalan yok.İlk okuduğumda tüylerim diken diken olmuştu resmen,çok etkilenmiştim.Tekrar okuduğumdan mıdır bilmem,yine etkilendim ama ilki kadar değil.
Serenad benim kitap tavsiyesi isteyenlere sürekli önerdiğim bir kitaptır.Şu ana kadar okuyanların hepsi sevdi.

Herkesin okuması gerek bence.Yahudilere yapılan zulümlerden tabii ki haberim vardı ama Struma'dan,Scurla'dan vs. haberim yoktu. 
Çok üzücü ve herkesin öğrenmesi gereken olaylar bunlar.Mutlaka okuyun..






Bunlar da İlginizi Çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...