Bu kadar kolay olduğunu tahmin etmiyordum açıkçası bu tatlının :)
Malzemeler:
300 gr petibör bisküvi
1 su bardağı süt
3 yemek kaşığı kakao
5 yemek k. şeker
3 yemek k.margarin
1 su bardağı ceviz veya fındık
Yapılışı
Öncelikle bisküvileri kırıyoruz, kırarken de fazla ufalamamaya dikkat ediyoruz. Margarini bir tavada
eritiyoruz. Eriyen margarini, sütü, şekeri kısacası diğer tüm malzemeleri bisküvilerin üzerine ekliyoruz. İsteğe
göre ceviz yerine fındık da kullanılabilir. Daha sonra iyice karıştırıyoruz ve karışımı streç folyo arasına
boşaltarak elimizle rulo şeklini veriyoruz veya uzun ince kabınız varsa onun içine de yerleştirebilirsiniz daha
düzgün şekilli oluyor. Servis etmeden önce buzlukta 2-3 saat kadar dinlenmeye bırakıyoruz. Afiyet olsun.
Kaynak
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder