30 Kasım 2011 Çarşamba

Cumhuriyet Cumhuriyet En Güzel Yönetimsinn !

M.Kemal Atatürk'ün dediği gibi,az zamanda çok büyük işler yaptık.Ülkemizin bu günlere gelmesi kolay olmadı.Hele o zamanın şartlarına göre hiç kolay olmadı.
Yüzyıl öncesine dair hepimiz az çok bir şeyler biliyoruz..O zamanlar güçlünün güçsüzü alt ettiği,soyluluğun ve paranın her şeyin anahtarı olduğu bir dönemdi.Osmanlı dönemlerine gelecek olursak;o zamanlarda durum biraz daha iyileştiriciydi.En azından Osmanlı dinimizin gereklerince bunları uygulamaya,sevgi,dostluk,hoşgörü ve kardeşlik ortamı oluşturmaya çalışıyordu.Ama köküne inersek;aynı sorun:Saltanat ! Yine soyluluk,yine iyi bir aileden gelme ve yine iyi bir soy adı taşıma..
Çağdaşlaşma ve eşitliğin ilk adımları I.Meşrutiyet ve II.Meşrutiyet ile atılmıştır.Bunların ilanı ile halk az da olsa yönetimde söz sahibi olmuştur.Daha sonra Fransa'dan kopup gelen ve dalga dalga yayılan bir fırtına sarsmıştır Osmanlı'yı.Fransız İhtilali ile birlikte herkes haklarının farkına varmış,özgürlük,adalet için çalışmıştır.Medeni seviyeye ulaşmak için ise Sanayi İnkilabı bir dönüm noktasıdır.Bununla birlikte insanlar iş hayatına atılmıştır.
Sahneye Mustafa Kemal çıktığında ise her şey bambaşkalaşmıştır.Gerekmediği zaman savaşmamayı seçen Atatürk,çağdaşlık için bizlere iyi bir örnek olmuştur.
Cumhuriyetimizin temelleri Atatürk'ün karakteristik özellikleri sayesinde oluşmuştur.Atatürk'ün azmi,kararlılığı,zorluklar karşısında yılmaması Türk milletini azimli olmaya sürüklemiştir.
Mustafa Kemal,küçük yaşlardan itibaren zorluklarla mücadele etmiştir.Onun yola devamını sağlayan şey,vatanı ve milletine olan sevgisi,onlar için bir şeyler yapma isteğidir.
Dünden bugüne bakıldığında Atatürk ilke ve inkılaplarıyla,yapılan mamurluk çalışmalarıyla ülkemiz çağdaş bir mimari yapıya kavuşmuştur.Yine yapılan bu çalışmalar sayesinde yabancı milletlerin dilinden ülkemizin güzelliği düşmemektedir.Japonya'nın önemli adamlarının kravatlarında Atatürk resmi olması da ülkemizin şanlı tarihinden haberleri olduğunu ve hala unutmadıklarını önemle vurgulamaktadır.
Cumhuriyetimizi yaşatmak,ancak bu zorlu süreci gençlerimize anlatmamızla mümkün olacaktır.Bununla birlikte gençlerimizin de ülkesine gereken önemi vermesi,ülkülerimiz için çalışması gerekmektedir.
Burada önemli olan tek şey,çalışıp iyi konumlara gelmek değil,başarı merdivenlerini tırmanırken aynı zamanda insani değerlerimizi korumaktır.Bu da ancak fıtri vasıflarımızı korumak ve onlara bağlı kalmakla mümkün olacaktır.
Osmanlı zamanında toprağı hazırlanan,Mustafa Kemal'in kendi elleriyle diktiği bu fidanı ancak genç beyinlerin düşünceleri sulayabilir.Bu fidanı bir ağaca dönüştürmek için; sürekli kendimizi geliştirmeli,taze beyinlerimizi en iyi şekilde kullanmalıyız.Böylece,Türkiye yüksek medeniyet ufkunda bir güneş gibi doğacaktır..

Cyrstal...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...