20 Temmuz 2012 Cuma

Büyük Umutlar - Charles Dickens

Biliyorsunuz bir Okuma Listem var,klasiklerden oluşan.
Bir kitap daha eksildi listemden,7 kitabı devirdim.
Ancak bir de bana sorun,nasıl devirdim !
Çok beğenilen kitapları bile zevkle okuyamadım !
Bunda Kutup Yıldızı Yayınları'nın katkısı çok büyük!
Kitapta öyle çok harf eksiği,basım hatası var ki,inanamazsınız.Hatta bütün kitapların fotoğraflarını çektim,okudukça koyuyorum,yazarın ismini bile yanlış yazmışlar !
Topladığım 29 kupona,29 güne,verilen emeğe yazık.Keşke toplamasaydım.
9 günün sonunda Büyük Umutlar ile vedalaştım.
Ama dediğim gibi,zevk alamadım.Kırmızı ve Siyah ' a başlayacaktım,Twitter'dan böyle duyurmuştum.Ancak "Zevk almadıktan sonra,klasik okumak için ne faydası var !" diye düşündüm ve hemen kitaplığımdan bir kitap seçtim.Şimdiki kitabım "Uçurtma Avcısı" Böyle seve seve,bol bol,sayfalar aka aka kitap okumayı özlemişim yahu.
Klasikleri okumak gerek,o yüzden yazın bitireyim demiştim ama zor gibi gözüküyor..
Bakalım ne yapacağım..

Altı Çizilen Cümleler:

- Estella : "Madde olarak bir yüreğim var elbette." dedi. "Yani kurşunla,bıçakla vurulabilecek bir kalbim var.Çarpışıyla beni yaşatan bir kalbim var.Bir gün gelip o durunca ben de öleceğim.Ama,anlıyorsunuz ne demek istediğimi.Hiçbir sıcaklık yok benim içimde.Ne bir yumuşaklık ne bir anlayış..acıma..sevgi..saçmalıklarından hiçbiri yok bende."

- "İnsan hiçbir dostuna para yardımı etmemeli.Evet,bence öyle,çünkü dost para yatırmak demek o dostu kaybetmek demektir."

- .. şu suların dibini görmemiz nasıl mümkün değilse,önümüzdeki saatlerin dibini görmemiz de o kadar imkansız.Şu suyun akışını durdurmamız ne kadar imkansızsa,bu saatlerin gidişini değiştirmemiz de öyle,ikisi de parmaklarımın arasından kayıp gidiyorlar..İşte böyle!"

6 yorum:

  1. Cyrstalll, okuma, izleme hızına yetişilmiyor, helal olsun :)

    Beğenmediğin kitapları Okuryatar'da paylaşmıyorsun dimi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haha çok teşekkür ederim canım :) Aslında öyle bir sınırlama yapmadım kendime.Ondan ziyade,kitabı beğenmediğim için,yazarken de keyif almıyorum.Onun için bloga bir kaç satır bir şey yazıp,o kitapla ilgili konuyu kapatıyorum.O yüzden yani :)

      Sil
  2. bence de haklısın zevk almadıktan sonra okumanın bir anlamı yok ki. ama uçurtma avcısını beğeneceğini düşünüyorum ama bence bin muhteşem güneş'i de okumalısın. bence uçurtma avcısından daha güzeldi.okudun mu yoksa? =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle öyle :)
      Evet canım Bin Muhteşem Güneş'i okudum.Muhteşemdi :)Uçurtma Avcısı da çok güzel gidiyor,Hasan ağlattı beni :))

      Sil
  3. Klasiklerde telif hakkı olmadığı için yayınevi demeye şahit isteyen oluşumlar bile istedikleri gibi basabiliyorlar. Aynı durum Alter Yayıncılık'la başıma geldi. Yayınevi'ne sinir olmaktan kitaptan zevk alamadım :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten öyle,okumayı eziyet haline getiriyorlar.Denetlemeleri lazım yayınevlerini.Bir sürü bilmediğimiz,gereksiz yayınevi var.Kaldırılması lazım böyle yerlerin.

      Sil

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...