25 Temmuz 2012 Çarşamba

Kuzey Kutbunu Kurtar !

Daha önce de Yemezler kampanyasıyla ilgili bir yazı hazırlamıştım.Sorumlu blog olarak şimdi de Kuzey Kutbu'yla ilgili bir yazı yazmak istiyorum.
Bu arada bir hatırlatmam var,Gülçin Ergül benim çok sevdiğim bir ünlüdür.Kendisinin çok örnek bir insan olduğunu düşünüyorum.Onun bir tweet'iyle durumu özetleyip,Kuzey Kutbunu Kurtar kampanyasına geçiş yapacağım..

Ne kadar doğru değil mi ? Gülçin,her şeyinle örneksin !

Şimdi Greenpeace'in bu konuyla ilgili yazısını sizlerle paylaşacağım.


Hepimiz için hayati önem taşıyan Kuzey Kutbu'ndaki buzullar yok oluyor. Hem de hızla! Son 30 yılda, Kuzey Kutbu'ndaki buzulların %75'ini kaybettik.


Buzullar, Kuzey Buz Denizi'nde 800.000 yıldan fazladır varlar. Erimelerinin başlıca nedeni, bizim kirli fosil yakıt petrolü tüketmemiz. İnsanlık tarihinde ilk kez Kuzey Buz Denizi, yakın gelecekte tamamen buzulsuz kalma tehlikesiyle karşı karşıya. Bu, sadece bölgede yaşayan insanlar, kutup ayıları, boynuzlu balinalar, deniz aygırları ve diğer canlılar için değil, hepimiz için yıkıcı sonuçlar doğurur. Dünyanın kutbundaki buzullar, güneş ışınlarının çoğunu uzaya geri yansıtıyor ve böylece gezegenimizin serin kalmasını; tarım yapabilmek için gerekli olan iklimsel şartların sabit kalmasını sağlıyor. Buzulları korumak demek, aynı zamanda kendimizi korumak demek.

Bu sayfaya girip hemen imzanızı atabilirsiniz.Her saniye yeni bir imza geliyor..
Kutup ayılarını,penguenleri hep birlikte kurtaralım ! :)

6 yorum:

  1. yol gösterenim olduğun için sağol canım, hemen gidip oyluyorum.

    YanıtlaSil
  2. oldu sanırsam https://med.greenpeace.org/turkey/arctic/tesekkurler/?locale=tr :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet canım olmuş.İnsan olarak herkesin görevi aslında,ben sadece görevimi yaptım.Hemen bu kampanyaya katıldığın için de çook teşekkür ederim :)

      Sil
  3. sakın bana Bursalı olduğunu söylemeee :D

    YanıtlaSil
  4. kı biz senle de meeting yapalım be :D çok sefiyom ben seni :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahaha Selma'm bilmiyor musuun ben de Bursalıyım tabii ki :D Ben de seni çok seviyorum kuzum :)) Ama ben şu an gizli şahsiyetim ya o yüzden hahaha :P

      Sil

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...