9 Temmuz 2012 Pazartesi

Tatil "Haftalığı"

Tatilden 2 saat önce dönmüş bulunuyorum.Daha çantaları boşaltmadan bilgisayara koştum.

Tatilim çok güzel geçti.Bu sene fazla güneşe çıkmadığım için yanmadım,acı da çekmiyorum :)

10 yılı aşkın bir süredir Ayvalık-Sarımsaklı'ya tatile gideriz.Suyu çok temizdir ve sakin bir yerdir.Tam kafa dinlemek için..
Bir akşam bir grup vardı sahnede,isimlerini bilmiyorum ama iyi çalıyorlardı.Çıkarabilirseniz söyleyin adını :)
Onun dışında bir sürü kitap aldım.Her akşam yenilenen kitap standlarını gezmek çok zevkliydi..
İlk gün nimetleri.Daha sonra aldıklarım..
Tam 8 tane kitap aldım.
Tatile giderken yanıma Küçük Prens,Anadolu Notları ve İnci'yi alacaktım.Gitmeme son 1 gün kala akşam canım sıkıldı ve Küçük Prens'e başladım.Nitekim o akşam bitti kitap.
Anadolu Notları'nı da ilk gün okudum,ertesi gün öğlen bitirdim.İnci'yi birkaç sene önce okuduğum için okumak istemedim ve o akşam kitap standlarına daldım.
Su'yu iki günde bitirdim,harikaydı onunla ilgili ayrı post yapacağım.Serenad'ın ise bitmesine 100 sayfa filan kaldı.Anadolu Notları'na da post yapacağım.

Sarımsaklı yıllar geçtikçe daha da sakinleşiyor gibi geliyor bana.Yine de suyu yeter :)
Dönüşte Susurluk Yörsan'da kaşarlı tost-ayran yapmayı ihmal etmedik.Harika :)

Evimi çok özledim.Şimdi biraz dinlenmeliyim... :)


12 yorum:

  1. Amanenn bir tatilci daha dönmüş kutsal torpağınaa :)

    Geçen hafta hediye çekilişime alacağım kitap için D&R da saatler geçirdim. Öyle ki bir süre sonra müşteriler beni çalışanım zannedip soru sormaya başladı :) Ateşböceği yolu ilk okunacakların arasında ben şimdik iki kitap birden okuyorum, bi bitsin ilk işim onu almak. Çok keyifli bir kitapmış yorumlarından görüldüğü, arka kapaktan anlaşıldığı üzre..

    Yörsan'da geçen yıl tatile giderken içtiğim bol soda fışkırtmalı köpüklü ayran yüzünden cırcır olmuştum ve benim altıma sıçırtganlığım yüzünden ekistradan molalar vermiştik :) Hey gidi günler, ben de geri sayım yapıyorum tatile.. az kaldı 1,5 aycık :S:S:S:S

    öperim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahaha yorumunu okurken bile güldüm.Bir kere daha "süpersin ! " diyorum :)
      Ateşböceği Yolu'nu herkes çok beğenmiş.Nitekim bütün kitapları güzel diyorlardı da 3 kitabını da aldım :) Kapağı da çok hoş ayrıca..
      Yörsan'da soda içilmez,ısırdıkça uzayan bir kaşarlı tost ve bol köpüklü ayran.Harikadır,hiçbişeycik te yapmaz :) Çok bilmiş gibi olmasın hehe.
      Tatiline az kalmış,sık dişini.Ayaklarını sıcacık kumlara uzattığın zaman hepsi geçer.Ben de öpüyoruum :)

      Sil
  2. Tatil ya tatil gibisi var mı? Acaip kitap okumuşsun ya ben bu konuda tembelim galiba götürdüm bavulla ve de getirdim :) Ama kısa da olsa KPSS çalıştım diyerek kendimi rahatlatabilirim azıcık... Serenad'ı ben de okumuştum ve hoşuma gitmişti. Umarım sen de beğenirsin...
    Sevgileeer :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok,yok ! :) Sürekli şemsiyenin altındayken kitap okudum,telefonum da bozuldu,müzik dinleyemedim,hep kitap okudum.Serenad gerçekten güzel bir kitap,ben de çok beğendim.
      Benden de sevgiler,öpüyorum :)

      Sil
  3. ateşböceği yolu güzel ama gece yolu çok daha güzel. iki kitap da ağlatır ama gece yolu sanki romanın içinde yaşıyormuşcasına ağlatır, öyle diyeyim. kış bahçesine başlayacağım yakın zamanda, onu bilmiyorum.
    serenad, uçurtma avcısı şahane. buket uzuner de öyle. ayvalık da muhteşem :)

    YanıtlaSil
  4. Ne güzel kitaplar almışsın benimde hep almak istediğim kitaplar bazıları varolanlar ama okuyamadığım.Ayvalık sarımsaklıyı çok severim hatta orada hep yazlık hayalim vardır.umarım gerçek olur birgün.denizini havasını çok seviyorum.2-3 sene gittik oraya tatile.Yörsanın tostunu bizde yemeden geçmeyiz hiç bayılırız

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sarımsaklı gerçekten harika bir yer.Bir kaç kere gidince vazgeçemiyorsun.İnsan sürekli oradaki dinginliği arıyor.Suyunun da çok berrak olmasının etkisi var bence.Yörsan tostu ve ayranı da gerçekten harika :)

      Sil
  5. evine hoşgeldin diyerek başlayayım ben de o zaman :)
    aldığın her kitap harika :) özellikle kahperengiye,serenada ve gizli anların yolucusuna bayılacaksın :)
    sevgiler bol kitaplı günler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşbulduuk :) Serenad'ı bu öğlen bitirdim,harikaydı kesinlikle.Bu sözleri duymak yüreğime su serpti.Kahperengi'yi almasamıydım diye düşünmüştüm bir ara,onun yerine başka bir kitap daha vardı çünkü :)
      Size de sevgiler,umarım her zaman kitaplı günler görürüz :)

      Sil
  6. Yanıtlar
    1. Mail adresim saganak_240@hotmail.com canım :)

      Sil

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...