4 Temmuz 2014 Cuma

Aziz Nesin #1

Aziz Nesin'in kitapları genel olarak birbirinize benzer yapıda.Her kitap için de ayrı ayrı başlık açıp,aynı yorumu yapıp sizi sıkmak istemedim.

Yüz Liraya Bir Deli : Severek okumuştum bunu.Kısa kısa,komik hikayeler barındırıyor.O sebepten pek fazla yorum yapamayacağım.

Memleketin Birinde :  Ne yazık ki bunu severek okuduğumu söyleyemeyeceğim.Belki de arka arkaya çok fazla Aziz Nesin kitabı okuduğum bir döneme denk geldiğindendir.

Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz :  Bu sefer hikaye değil roman.Aslında sevdim bunu ama şöyle bir şikayetim var ki : Kitap daha kısa olabilirdi ! Aziz Nesin okuyanlar ne demek istediğimi anlayacaktır.Kendine has olayları uzatma biçimi var.Benim gibi çabuk sıkılan ve olayların bir an önce sonuçlanmasını isteyen bir insan için talihsiz bir hikayeyi 342 sayfa boyunca okumak fazla geldi.Başlarda güzel geliyordu ama ortalardan sonra sıkılmaya başlayınca, resmen son 100 sayfayı atlayarak okudum.Daha kısa olsa "çok güzel bir roman" diyebilirdim hakkında.

Fotoğrafa eklemediğim, daha ortalarında olduğum ama araya sıkıştırmak istediğim bir kitap daha var.

Bu kitabı da severek okuyorum.Yine bir hikaye kitabı.

Aynı yazarın kitaplarını arka arkaya okumayı çok sevmediğimden bahsetmiştim.Özellikle konuları aynı tarzdaysa.Aziz Nesin'in kitapları da kısa kısa hikayeler gibi gözükse de bu kadar çok hikaye okumak yordu beni.Bir ara vermem gerek Aziz Nesin okumaya :)
Zübük'e de başlamıştım ancak sarmayınca bıraktım okumayı.

Benim hala favori Aziz Nesin kitabım : "Şimdiki Çocuklar Harika" dır :)

Blogdaki diğer Aziz Nesin kitaplarının incelemeleri:


2 yorum:

  1. Bir kısmını ben de okudum bunların ama okuyalı o kadar uzun zaman oldu ki. Bir ara tekrar okuyayım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hikaye hikaye olduğu için hatırlamak da zor :))

      Sil

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...