28 Mart 2015 Cumartesi

Beni Bulun - Michelle Knight

Okumayı çok istediğim kitap..
Bir günde bitirdiğim,
Okurken ağlama isteği uyandıran,
Midemi bulandıran,her sayfada yüzüme tokatlar yediğim,
Ve her şeyden önce hazmetmesi zor kitap!

Kitaba fotoğraflar eklenmesiyle birlikte çok etkiledi beni.Bu gerçek bir hikaye ve fotoğraflarla daha iyi hissedebiliyorsunuz bunu.
Ayrıca Michelle Knight'ı cesaretinden dolayı tebrik ediyorum.Mahkemede ona bunları yaban "canlının" karşısında durabildiği için!



Gerçek Bir Yaşam Öyküsü

1 EV, 3 KADIN, 11 YILLIK ESARET

BENİ BULUN 
ÇÜNKÜ BU SİZİN DE HİKÂYENİZ OLABİLİR

2002 yılında kaybolduğumda pek çok kişi bunu fark etmemişti bile. Yirmi bir yaşındaydım; adres sormak için bir markete uğrayan genç bir anne… 

On bir sene boyunca kilit altında tutuldum, türlü işkencelere maruz kaldım. Bu, hayatımın halihazırda bildiğiniz kısmı olabilir fakat daha bilmediğiniz çok şey var.
-Michelle Knight-

Michelle Knight 2002 yılında, Ariel Castro isimli bir okul servisi şoförü tarafından kaçırıldı ve on yıldan uzun bir süre taciz, tecavüz ve işkenceye maruz kaldı. 2003 yılında Amanda Berry, 2004 yılında da Gina DeJesus tutsak olarak Michelle'e katıldı. 6 Mayıs 2013'te bir fırsatını bulup tutsaklıktan kurtulmalarının ardından, bu olay dünyada büyük yankı uyandırdı. Şimdi ise binlerce kişinin merak ettiği konu şu: O evin içinde neler oldu ve üç kadın akıl almaz işkencelere dayanacak gücü nasıl buldu?

Michelle Knight, gözler önüne serdiği bu sarsıcı hikâyesiyle suskunlar için bir ses, her yıl kaybolan binlerce çocuk ve genç için güçlü bir sembol oluyor.

"Televizyon programı yaptığım on iki yıl boyunca hiçbir şey beni Michelle Knight ve onun yaşama tutunma hikâyesi kadar etkilemedi."
-Dr. Phil McGraw-
(Tanıtım Bülteninden)



27 Mart 2015 Cuma

Tekrar Tekrar Okuduklarım #3 : Çalıkuşu


Çalıkuşu benim en sevdiğim kitaplardan biridir.Bu üçüncü okuyuşumdu,daha birçok kez okuyabilirim.
Bu kitabı tek kelimeyle tanımlayacak olsam o kelime "naif" olurdu.İnsanın ruhuna öyle güzel dokunuyor ki!

Hiç sıkılmadan,sayfalar su gibi akıp gidiyor.Neden bilmem,çok seviyorum işte! Belki bunda Feride karakterini çok sevmemin de etkisi olabilir.

Kitapta en sevdiğim kısımlardan biri :
Boğazımı düğüm düğüm eden,gözlerimin sulanmasına neden olan kısım..

Demem odur ki,çok seviyorum.Eğer okumayan varsa hala,okumalı :)


23 Mart 2015 Pazartesi

Bursa 13.Kitap Fuarı (2015) - Aldıklarım

Geleneksel haline gelen bir kitap fuarı yazımdan daha merhaba ! :)

Her sene 2 kere gitmek adetimdi,bu sefer sadece bir kere gidebildim,fuarın ikinci günü.Bir kez daha gitme niyetim vardı ama açıkçası yollarda sürünmek istemedim.Erken gidip erken döndüğüm için de çok fazla kalabalığa kalmadım,mutluyum :)

Bu sefer neredeyse hep klasik aldım diyebilirim ! Ablamla çoğunlukla çiklit kitaplar okuduğumuzu ve önemli romanları kaçırdığımızı düşündük, o yüzden tercihlerimiz bu yanda oldu.
Sadece klasik olmayan "İlk Son Öpücük" ve "Beni Bulun" var.İlk Son Öpücük ablamın arkadaşının tavsiyesiyle alındı.Beni Bulun'u da zaten çok merak ediyordum,5 TL'ye bulunca kaçırmadım.İlk Son Öpücük de 10 TL'ydi bir Martı klasiği olarak :)

"Sabahattin Ali"ler dikkatinizi çekti eminim.Ablamla Sabahattin Ali aşığıyız! O yüzden 4 tane kitabını kapıverdik :) YKY'ndan bir de Mine Söğüt ekledim,okumak-tanışmak istediğim yazarlar arasındaydı.

Kafka'nın meşhur Dönüşüm'ü.Artık okumak gerekti.

Ermiş ve Satranç zaten uygun fiyatlı kitaplardı,bir de indirimli ikisi 10 TL'ye gelince tadından yenmedi :)

"Eşekli Kütüphaneci" de beğenilen,benim de merak ettiğim kitaplar arasındaydı.

Ve Baba Evi-Avare Yıllar ! Benim için fuarın kitabı budur :) Hiç Orhan Kemal okumadım,üzülerek ve utançla söylüyorum. Fuarda kitaplara bakınırken bir beyefendi bize aklımızda bir şeyler olup olmadığını sordu,isterseniz tavsiye edebilirim dedi.Biz de onun tavsiyesini istedik,bu kitabı verdi.Seçimlerinize güveniyoruz,alalım dedik.İçine bir şey yazacağım şimdi dedi ve Orhan Kemal'in oğlundan .. diye başlayan güzel dileklerini sunan bir yazı yazdı.Ve ikimiz de donduk kaldık ablamla,çünkü karşımızdaki Orhan Kemal'in oğlu Işık Öğütçü imiş.Çok şaşırdık hem de çok sevindik.O kadar mutlu oldum ki anlatamam.
Kendisi bu kitabı okuyunca doyamayacağımızı,bütün Orhan Kemal kitaplarını okuyacağımızı hatta "Bizi nerden bulaştırdınız!" diyeceğimizi söyledi.Eminim öyle olacak :) Çok teşekkürler!

Son kitabım da fotoğrafa eklemeyi unuttuğum Yaban.

Eveet,bir fuar daha böyle geçti.İndirimler her zamanki gibiydi bence Can,DK,YKY.. gibi yayınevlerinde %25 %30 civarıydı.Martı'da 10 TL,5 TL'lik kitap bölümleri vardı vs. vs.

Ve Martı bir katalog verdi.Çok çokk güzel.Bir de kitap okuma lambası aldım.


O kadar güzel kitaplar aldım ki çok mutluyum! Bayadır kitap almıyordum,acısını çıkardım:)
Siz neler düşünüyorsunuz peki ? Okuduklarınız,okumak istedikleriniz var mı ? Ve Bursalılar,sizin fuar maceranız nasıl geçti ? :)


Not : Kitap fuarı diye aratırsanız,geçmiş yıllardaki yazılarımı da görebilirsiniz.

16 Mart 2015 Pazartesi

Geniş Zamanlar - Ayşe Kulin

İncecik bir hikaye kitabı.
Ayşe Kulin'in en çok tarih ile harmanlanmış romanlarını seviyorum,iyice anladım :)
Kitaptaki hikayelere çok bayıldığımı söyleyemeyeceğim.
Ama kitapta bir karakter var ; Aydın.Maalesef Türkiye'nin (veya Dünya'nın) gerçeklerinden biri,böyle insanlar var! Söylemeden geçemedim!

Tanrının sonunda bana acıdığını ve yardım etmeye karar verdiğini düşünmem için sebeplerim var. Kocam elini bile sürmüyor bana. Yanıma yaklaşmıyor, yüzüme bakmıyor. Ayrı odalarda yatıyor, karşı karşıya gelmemeye gayret ediyoruz. O sabahın erken saatlerinde, mutfak masasına hazırladığım kahvaltısını tıkınıp çıkıp gittikten sonra, büründüğüm kara çarşafı fırlatıp atıyorum evin bir köşesine. Yatağıma dönüyorum, her bir anını, ellerimi incecik bir ipek üzerinde dolaştırır gibi özenle okşayarak, severek, hasretle titreyerek düşündüğüm on yılıma geri gitmek için. Gözlerimi yumup, yeniden yaşamaya başlıyorum. 
Geniş Zamanlar, hayatın içinden akan, kendi zamanlarını yaşatan öykülerden oluşuyor.

Yayın Tarihi
ISBN9752892574
Baskı Sayısı39. Baskı
DilTÜRKÇE
Sayfa Sayısı114


13 Mart 2015 Cuma

FİLM | Whiplash(2014) - The Theory of Everything(2014)

Çok uzun zaman önce yazmam gereken bir yazı ile karşınızdayım!
Gecikmesinin sebebi ise niyetimin tüm Oscar adayı filmleri izleyip birlikte yorum yazmak olmasıydı.Kısmet olmadı,sadece ikisini izleyebildim.Bir de önceden izlediğim Grand Budapest Hotel var.
Harika bir hırs örneği!
Ben hırslı bir insan değilim ama hep öyle olanlara özenmişimdir.(kararında hırs tabii :)
Sevdiği şey uğruna her şeyi yapıp,her şeyini verebilecek bir insanın hikayesi resmen.Oyunculuklar zaten bir harika!
Ancak ben filmdekiler gibi "hakaretle,çok kötüsün" denilmekle gaza gelebilen insanlardan değilim,bir tek o kısmı birazcık rahatsız etti beni :)
İzlemelisiniz!

IMDB puanı : 8,6


Vizyon tarihi : 16 Ocak 2015
Yapımı:2014 - ABD
Tür:Dram
Süre:105 Dak.
Yönetmen:Damien Chazelle
Oyuncular:J.K. Simmons ,  Miles Teller ,  Paul Reiser ,  Melissa Benoist ,  Austin Stowell
Senaryo:Damien Chazelle

Film Özeti
Prestijli müzik okulu Shaffer'da 1. sınıfta okuyan 19 yaşındaki Andrew Neiman (Miles Teller), hırslı bir davulcudur ve günün birinde efsaneler arasına girmeyi hayal etmektedir. Buranın en önemli orkestrasının şefi ise Terrence Fletcher (JK Simmons) adında, oldukça katı eğitim prensipleri uygulayan bir müzisyendir. Günün birinde Neiman'ın yeteneği Fletcher tarafından farkedilir ve okulun ana orkestrasına alınır. Fletcher'ın gözüne girebilmek için insanüstü bir çalışma sergileyen, ailesini ve özel hayatını bile bir kenara atan Neiman ile Fletcher'ın arasında tansiyonu hiç düşmeyecek bir öğretmen-öğrenci ilişkisi başlayacaktır.


Gerçekten böyle seven insanlar var mı ? diyerek başlamak istiyorum bu filmle ilgili yorumuma :)
Stephen Hawking'in başarılarında kesinlikle eşinin büyük katkıları olmuş.
Stephen Hawking sadece başarılarını bildiğim ama çok tanıdığım bir insan değildi.Bu filmle merakımı gidermiş oldum :)
Biyografik filmleri seviyorsanız izlemenizi tavsiye ederim..

IMDB puanı : 7,8

27 Şubat 2015
2014 - İngiltere
Biyografi ,  Dram
123 Dak.
,  
Film Özeti
Ünlü İngiliz fizikçi ve bilimadamı Stephen Hawking'in kariyerinin ilk yıllarına, fiziksel kapasitesini giderek düşüren ALS hastalığının aşamalarına ve ilk eşi Jane Wilde ile ilişkisine odaklanan Her Şeyin Teorisi filmi, sinema dünyasının en önemli ödüllerinde birçok adaylık kazandı. Özellikle Eddie Redmayne'in müthiş Hawking performansı, izleyiciler tarafından büyük takdir topladı. Film, Türkiye'de 27 Şubat 2015'te gösterime girecek.











10 Mart 2015 Salı

Kış Sarayı - Eva Stachniak

Güzel bir kitaba daha yazık ettim..
Kitap benim için çok keyifli başlamıştı ancak hem isimler yabancı hem de çok olunca (sonradan da bir sürü karakter eklenince) ve benim okuma sürem uzayınca hepsi birbirine girmeye başladı."Bu kimdi ya?! " havalarında dolaştım uzun bir süre.
Zorlaya zorlaya kitabı bitirdim.
Kitap aslında çok güzeldi.Bir ara,canım çektiği zaman,tekrar okumayı düşünüyorum.
Aman siz benim düştüğüm hataya düşmeyin!

6 Mart 2015 Cuma

SANATA VE KEŞİFLERE YER AÇIN, GENÇLER GELİYOR!

Son senelerde sanat alanında yapılan yatırımlar ve etkinlikler gün geçtikçe artıyor ve gelişiyor. Özellikle İstanbul’da hayat bulan bu tarz etkinliklerden biri var ki, çok kısa sürede hem kendine has tarzı hem de izlediği yol ile oldukça ses getirdi. Bundan 2 sene önce, ulaşılabilir sanat alternatifi olarak yola çıkan ve her yıl yeni sanatçıların üretimleriyle gelişen Mamut Art Project’ten bahsediyoruz. Mamut Art Project bu sene Akkök Holding’le birlikte yoluna devam ediyor. Akkök Holding gibi güçlü şirketlerin genç sanatçılara destek olması, hiç şüphesiz ülkemizde kültür sanatın gelişmesinde ve yaygınlaşmasında önemli rol oynuyor. MAP’15 by Akkök hakkında daha fazla bilgi almak isterseniz, www.mamutartproject.com adresini ziyaret edebilirsiniz.
Proje, genç sanatçıları, koleksiyonerler, galeriler, kültür-sanat kurumları ve sanatseverlerle galeri, müze, atölye gibi alışılagelmiş mekanların dışında, bir araya getirmeyi hedefliyor.
İsmini de insanoğlunun mağaralarda keşfedilmiş ilk çizimlerinde en çok görülen figürlerden biri olan “mamut”tan alıyor. Bir başka deyişle, “Mamut” bu projede sanatçıların büyük kitlelere göstereceği ilk eserlerini simgeliyor.

Mamut Art Project 2015 by Akkök’ün her yıl alanında uzman farklı isimlerden oluşan jürisi bu sene, Agah Uğur, Başak Şenova, Eda Kehale Argun, İnci Eviner ile Osman Erden'den oluşuyor. Jüri bu yıl başvuruda bulunan 1000’e yakın portfolyoyu değerlendirdi; yurtiçi ve dışından toplam 56 genç sanatçının 400 adet eserini sergilemeye layık buldu. Projeye bu yıl İstanbul, Ankara ve İzmir’in yanı sıra Diyarbakır, Konya, Nevşehir, Van, Karabük, Malatya, Kırklareli, Edirne’den genç sanatçılar da ilgi gösterdi. Mamut Art Project 2015 by Akkök, bu sene sınırlarını Türkiye dışına taşıyarak Fransa, Ukrayna, Almanya, ABD, Avustralya, Hollanda, Bulgaristan, İsviçre, İran’dan sanatçıların da ilgisini çekti.

Nerden çıktı bu Mamut?
Bu yıl 26-29 Mart 2015 tarihleri arasında KüçükÇiftlik Park’ta düzenlenecek olan Mamut Art Project by Akkök, fotoğraf eğitimi alan Seren Kohen’in girişimi ve sanat tarihi ve kültür politikaları üzerine çalışmalar yapan Tuba Kocakaya’nın sanat direktörlüğünde gerçekleşiyor.
Mamut Art Project 2015 by Akkök, her sene sanatseverlere yeni sanatçıları keşfetmeleri ve uygun fiyatlar ile ilk koleksiyonerlik adımlarını atabilmeleri için alternatif bir platform yaratıyor.

Bu sene sanatseverleri neler bekliyor?
Genç sanatçıların eğilimlerini, değişen trendleri yansıtan önemli bir platform olma rolünü de üstlenen Mamut Art Project 2015 by Akkök sergisine gelenler özellikle resim alanında bu sene farklı tarz ve tekniklerdeki çalışmaları görme fırsatı bulacaklar. Sergide ayrıca video art çalışmalarının yanı sıra fotoğraf ve güncel sanatın giderek gelişen ve cazibesi artan bir alanı olarak nitelendirilen sound art örnekleri de 26-29 Mart 2015 tarihleri arasında KüçükÇiftlik Park’ta izleyici ile buluşacak.
Bu günlerde karşınıza “Mamut çıkabilir!” dikkatli olun… 
Mamut Art Project 2015 by Akkök projesi çerçevesinde Pera, Sakızağacı, Maçka, Pangaltı, Etiler Akmerkez, Bağdat Cad. Kaya Taksi başta olmak üzere İstanbul genelindeki taksi duraklarında “Mamut sağolsun!” yazılı taksilere rastlayabilirsiniz.
Siz de eserinizi sergileme şansı yakalayın!
Akkök Holding ve Mamut Art Project’in birlikte gerçekleştirdiği #yourartismyheart etkinliğine katılan 3 kişi eserini etkinlik süresince Akkök Lounge’da sergileme imkanına sahip olacak. Katılmak için çektiğiniz fotoğrafı Instagram ya da  Twitter hesabınızdan #yourartismyheart hashtagiyle paylaşmanız gerekiyor. Yarışma hakkındaki detayları www.yourartismyheart.com adresinde görebilirsiniz. Ayrıca gönderdiğiniz fotoğrafın daha fazla oy alması için buradan arkadaşlarınıza da gönderebilirsiniz.
Bir boomads advertorial içeriğidir.

4 Mart 2015 Çarşamba

Ocak - Şubat Okuduklarım '15


Fotoğrafta Kış Sarayı'nı unutmuşum,özür dilerimm!

Ocak ayında 1 kitap okumamdan mütevellit (tekrar okuduğum bir kitap da vardı ama tekrar okuduklarımı saymıyorum) Şubat ayında sayıyı biraz daha arttırsam da tablo pek iç acısı değil :) Neyse buna da şükür :) Zaten çok okuyamadığımın farkındayım ve bütün sene de böyle gidecek sanırım.
Ocak ayında okuduğum tek kitap :

Ruh ve Yürek : Maeve Binchy kitaplarını seviyorum.Sevimliler,insanda güzel duygular uyandırıyorlar.Ama hepsindeki ortak sorun (bende oluşan) kitabı okuma süremi uzatırsam karakterler birbirine girmeye başlıyor! Çünkü kitabın arasında da bir sürü karakter dahil oluyor olaylara.Bu kitapta da çok güzel ilerliyordum,ta ki kitap okuma sürem uzayınca karakterler birbirine girmeye başlayana kadar :'/

İstanbullular :  Daha önceden kitabı yarım bırakmıştım ama bu sefer ön yargılarımı bırakıp tekrar okudum.Çok sevdim mi hayır ama yine de neden yarım bıraktığımı farkedip,yazara içten içe olan kırgınlığımı atlattım bu kitapla :) Buket Uzuner severiiz!

Bir Psikiyatristin Gizli Defteri : Sıradışı vakalara her zaman ilgi duymuşumdur.Bu kitapla ilgili de çok güzel yorumlar okuduğum,bir ara da oldukça popüler olduğu için beklentimi yüksek tutarsam hep hayal kırıklığına uğruyorum! Tamam sıradışı şeyler de var ama kapaktan dolayı ben hep "daha fazla" daha sıradışı şeyler beklemiştim,olmadı.

Cesaret Veren Öyküler : Bu kitabı kuzenimden almıştım.İçerisinde güzel öyküler var,başucumda tutup yatmadan önce bir kaç tane okumayı seviyorum öykü kitaplarını.

Geniş Zamanlar : Bunun yazısını daha yazmadım,tamamen tembelliğimden dolayı.İlk defa Ayşe Kulin'in bir öykü kitabını okuyorum sanırım.Romanlarını daha çok seviyorum,kesin düşünce :)

Kış Sarayı : Bu da yine okuma süremi uzatıp kurban giden kitaplardan.Bir süre sonra canım çekerse tekrar okurum,gayet güzel bir kitaptı.Bunun da yazısı gelecek,söz!


Eveet,siz neler okudunuz bu iki ayda ? Yorumlarınızı bekliyorum,ben çok konuştum,sıra sizde!


Bunlar da İlginizi Çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...