10 Şubat 2014 Pazartesi

KİTAP | Kaçak Kahramanlar - Fadime Uslu

Fadime Uslu'nun daha önce "Çat Kapı Dayım" isimli kitabını sıkça duymuştum.Zaten Yunus Nadi ödüllü bir yazar. Edebiyat Haber sayesinde de elime ulaştı hemen okuyup bitirdim.
Günışığı Kitaplığı zaten çocuk kitapları üzerine yoğunlaşan bir yayınevi.Ama buna bizim de okumamız engel değil tabii kii,çünkü çok sevimliler :)
Ekrem Deniz isimli bir yazarın kitap kahramanlarından 3 tanesinin kaybolmasıyla başlıyor kitap.Sonrası onları arama çabaları :)
Kitap baştan sona çok sevimliydi.Çocuk kitaplarını okumak ayrı bir zevk zaten.İçinize huzur doluyor gibi :)

Ama yine de kitabın içinde yer alan bazı dokundurmalardan dolayı(çalıntı kahramanlar) vs. kesinlikle yetişkinlerin de okuyabileceği bir tarz,saf çocuk kitabı değil,belirtelim :)

Bu tarz kitapları seviyorsanız,seveceğinizi düşünüyorum.


Fadime USLU

1978′de Adana’da doğan Fadime Uslu, Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü’nden sonra Dokuz Eylül Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde sınıf öğretmenliği eğitimini tamamladı. Editörlük ve yayın yönetmenliği yaptı; ilk öyküleri Sözcükler dergisinde yer aldı. 2010’da Büyük Kızlar Ağlamaz adlı öykü kitabı, ertesi yıl Sokağın Kuyruğu adlı çocuk kitabı yayımlandı. Gölgede Yaşamak adlı öykü dosyasıyla 2011 Yunus Nadi Öykü Ödülü’nü kazanan yazarın son kitabı Çat Kapı Dayım (2012) Günışığı Kitaplığı tarafından yayımlandı. Gazete ve dergilerde, kitaplar üzerine yazıları yer alan Uslu, öğretmenlik görevini sürdürdüğü Ankara’da yaşıyor. 


Kitabı bulabileceğiniz link

4 yorum:

  1. çocuk kitaplarını ben de seviyorum..yorumuna sağlık :)

    YanıtlaSil
  2. hiç duymamıştım , sıra ne zaman gelir tahmin dahi edemesem de aldım notumu...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okuyacak o kadar kitap var ki,anca çok azına vakit bulabiliyoruz,haklısınız :) Keyifli okumalaar :)

      Sil

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...