29 Eylül 2014 Pazartesi

Eylül Ayı Okuduklarım

Her ay sonu yeni bir seride buluşmaya hazır mısınız ? :)

Her ay kitap okuma hızımı ölçmem açısından iyi bir seri olacak diye düşünüyorum.Toplu kısa kısa yorumlar okumak isteyenlere de kolaylık olur hem.

Hayal,Yaz,Son Kamelya ve Gümüş Yıldönümü'nün yazıları daha gelmedi,sırayla gelecek.

Hayal - Ayşe Kulin :  Ayşe Kulin'in kalemini çok seviyorum.Bu kitapta "yazı yolculuğunu" anlatıyor Ayşe Kulin.Sevdiğim bir yazarın buralara nasıl geldiğini öğrenmek çok hoşuma gitti.Keyifle okuduğum,akıcı bir kitaptı.

Yaz - Kürşat Başar :  İlk defa Kürşat Başar okudum.Hatta yazı bu kitap ile sonlandırdım :)
Bir masalmışçasına okudum.Bu tarz kitapları da çok seviyorum ben(daha önce Kürşat Başar okuyanlar ne demek istediğimi anlayacaktır),o yüzden severek okudum.

Son Kamelya - Sarah Jio : Bir Sarah Jio klasiği,geçmiş ile geleceğin karşılaşması! Klasik diyorum,hep aynı diyorum ama Sarah Jio okumaya devam ediyorum. Arka arkaya Sarah Jio okumamak şartıyla,seviyorum kitaplarını.Ama sanırım şu ana kadar en sevdiğim kitabı Böğürtlen Kışı'ydı.

Aynı Yıldızın Altında - John Green :  Kitabını pek sevemedim.Yazım dili çok basit ve o "ergen işi" hissini daha çok veriyor.Filmini tercih ederim.Detaylı yazısı burada.

Ölüm İlanı Yazarı - Ann Hood : Burada da yine geçmiş ve gelecek karşılaşması var.Kolay okunan bir kitap,sevmiştim.Detaylı yazısı burada.

Gümüş Yıldönümü - Maeve Binchy : Yaşlı bir çiftin "gümüş yıldönümü" olayını,ailesinin,arkadaşlarının ve kendilerinin gözünden ayrı ayrı anlatıyor.Bir olaya farklı pencerelerden,farklı gözlerden bakmak her zaman hoşuma gider.Bu kitabı da sevdim.


Bu ay tercihlerimi keyifli kitaplardan yana kullanmışım ki,hepsine "sevdim" dedim :))
En sevdiklerim ise sanırım "Hayal" ve "Yaz" dı :)

Ortak kitaplarımız var mı ? Siz neler okudunuz?
Yorumlarınızı bekliyoruum :)

4 yorum:

  1. Hepsi de okumak istediğim kitaplar :) Maşallah epey okumuşsun, darısı başıma ben bir ayda bir kitap anca :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim gözüme de az geldi :)) Ayın yarısından sonra pek kitap okuyamadım yoksa 1-2 tane daha sıkıştırabilirdim.Olsun en azından okuyorsun ya ! :)

      Sil
  2. Gümüş yıldönümü'nü okumuştum ve sevmiştim ben de. Yaa ne kadar hızlı okuyorsun ne güzel! daha önce sormuş muydum bilmiyorum ama hızlı okuma tekniği mi kullanıyorsun yoksa tüm vaktini kitap okumaya mı ayırıyorsun?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayır canım kullanmıyorum ama ilkokuldayken hızlı okuma yarışmalarında hep birinci olurdum,yıllar geçtikçe de okuya okuya ilerledi :) Keşke tüm vaktimi okumaya ayırabilsem! Öğrenci olduğum için çok zor bu işler ama bulduğum vakitlerde okumaya çalışıyorum :))

      Sil

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...