22 Nisan 2012 Pazar

KİTAP | Açlık Oyunları


Kitaba başlamadan önce çok büyük umutlarım vardı.Herkes çok beğeniyordu,ben de beğenecek miydim  merak ediyordum.
Kitabı okumaya başladım,ama açıkçası emin olamadım.Bir süre bocaladım,beğendim mi,beğenmedim mi diye.Ancak kitabın son 40 sayfası o kadar heyecanlıydı ki,sayfalar birbirini kovaladı,kalbim duracaktı.
Kitabı okumayanlar lütfen devamını okumasın :))

Muttalar çok heyecanlıydı!Hayatta onların ölen kişiler olduklarını tahmin edemezdim.Hele Rue'yu anlatırken,onun mutta olduğu gözümün önüne geldi ve içim acıdı.Küçük,zayıf,çelimsiz Rue'muz şimdi yakın arkadaşını öldürebilecek kapasitede bir canavar haline getirilmişti!
Ve bitişi..Katness'ın o vahşi hayattan sıyrılıp,küçük bir prenses haline gelmesi..Gözlerimin önünde canlandıramadım olayları.

Artık devam edebilirsiniz okumaya :)


Son 40 sayfası o kadar heyecanlıydı ki,yine yine yine dediğim gibi.Neden bilmiyorum ama ben çok heyecanlandım,kalbim pır pır attı.
Bu kitabı okurken,nerden çıktı bilmiyorum ama aklıma Enid Blyton'ın macera serileri geldi.Sanırım biraz çocuk kitaplarına yatkınlığı vardı ama ben seviyorum çocuk kitaplarını.Sımsıcaklar :) Neyse,kaldığımız yere geri dönecek olursak.."Şatoda Macera" kitabı beni çok heyecanlandırmıştı mesela.O ufak tefek,sakalları adamları ne zaman hatırlasam ürperirim.
O kötü adamlar olarak kafamda Logar'ın yardımcısı olan şu sarı giysili adamı canlandırmıştım.İsmini hatırlamıyorum :) Filmde pek te kötü birisi olmasa da,hafızalarıma öyle kazınmış :)
Sonuç olarak Enid Blyton'ın macera kitapları,sanırım beni daha fazla heyecanlandırmıştı.
Ancak son sayfaları için bile okunmaya değerdi diyorum.Filmine gitmek için de can atıyorum :)
Sevgilerimle,
Cyrstalll...

7 yorum:

  1. hımm ne güzel kitabı bitirmişsin övgü dolu sözler yazmışsın:)
    elimdeki kitap bu gece biter sırada başka vardı ama sabah bende açlık oyunlarına başlıcam:)

    YanıtlaSil
  2. İkinci kitabına da çarşamba günü başlayacağım kısmetse ama filmine aşırı derecede gitmek istiyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2 ve 3. kitabı çok güzel mutlaka oku. Seriyi bitirince cok güzel oluyor
      :)

      Sil
  3. Benim çok beğendiğim bir seriydi. Filmi ise tabi ki kitapla aynı tadı vermiyor ama yine de mutlaka izlenmeli.

    YanıtlaSil
  4. Tabii ki,kitapla sinema ayrı yerlerdeler.Hepsinin ayrı bir tadı var :)

    YanıtlaSil
  5. Çok beğendim. film, kitap kadar haz vermiyor , duygu yüklü olan sahneler atlanmıs gibime geldi. Ama yine de muhtesem bir filmdi. Rue'nun öldüğü sahnede baya ağlamıştım. Muttalar da çok heyecan vericiydi. Filmin sonunda kalbim duracak gibi oldu, Cato, Katniss ve Peeta. Capitol ve Snow malına da gıcık oldum o da ayrı bir şey zaten. Ama bence ilk yapılan mülakatta Peeta nın Katniss i sevdiğini söylemesi hataydı. Gale çok üzüldü -kıyamam- ve Katniss haklıydı bence. Peeta, Katniss'i zayıf gösterdi. Ama Katniss in Rue'yu çiçeklerle donattığı an çok duygusaldı baya ağlamıştım hele de Rue'nun babası isyan çıkardıktan sonra. Cinna'yı çok sevdim. Capitol de tek düzgün olan oydu bence. 2 ve 3. kitapları da okudum. Alaycı Kuş da Gale'a daha çok yer verilmiş. Alaycı Kuş u okurken baya ağlamıştım.. Katniss'in yerinde ben olsaydım diye ama ne biliyim çok fenaydı.. Suzanne Collins'i gerçekten tebrik ediyorum. Böylesine muhteşem bir seri ortaya çıkarmak herkesin harcına değil...

    YanıtlaSil
  6. Şu an 2.kitabı okuyorum ama bağlantı sorunlarım nedeniyle bilgi veremedim şimdi hemen yeni postu atacağım :) Evet Rue ile olan sahnelerde ben de çok üzüldüm,gözlerim doldu.Küçük çelimsiz Rue'nun bir muttaya dönüştüğünü hissetmek ( görmüş kadar oldum ama ) benim için ayrı bir üzüntüydü..
    Capitol zaten başlı başına bir felaket!
    Kitabın bütün serilerini bitirince genel olarak yorumlarımı yapacağım ordan takip edebilirsiniz :)

    YanıtlaSil

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...