18 Nisan 2014 Cuma

Mutluluk Projesi Ev / Hayatın Ta Kendisi Lokantası

Yazacak kitaplar birikince böyle toplu yazmak en iyisi :)
Her kişisel gelişim kitabında söylediğim gibi,etkileri bende çok kısa sürüyor.Bir an hevesleniyorum ama sonra puff.
Bu kitap benim için diğerlerinden farklıydı.Çok bir şey değiştirdi mi derseniz,hayır.Ama yazarın kendi hayatını anlatarak verdiği örnekler daha etkili oldu.Hem bir roman okuyormuş gibi oldum,hem de motivasyonum yükseldi.Sevdim yani :)

Not : Kitapta beni çok sinir eden bir hata vardı yayınevi kaynaklı , "ekzersiz" yazılmıştı sürekli."Ekzersiz" ne demektir ya,sinir oldum resmen.

Altı Çizilenler:

Sevmek yeterli değildir;bunu kanıtlamanız da gerekir. sf:101

'Ona dair her zaman sevdiğim bir şey varsa,o da asla mutluluğunun yanıtının başka bir insanda olduğunu düşünenlerden biri olmamasıdır.Ne ben,ne de başkası.Daima kendi inşa ettiği mutluluğun içinde yaşar o. sf:128

Bu kısa uyuyanlardan biri olmak türünden hayallerim yok;ben kesinlikle uzun uzun uyuyan birisiyim. sf:161 (hihi:))

Şunun farkına vardım : Kişi bahaneye başvurarak kaytarmadan bir görevi yerine getirdiği zaman kimsenin bundan haberi olmuyor ; mükemmellikten uzak davranışlarsa bunun tersine derhal görünür hale geliveriyor. sf:188

Benim araştırmam da kız kardeşler konusunda ilginç bir noktayı ortaya çıkarmıştır : Kız kardeşi olan insanlar mutlu olmaya daha yatkındır. sf:223

 Telefon görüşmelerinden hoşlanmadığımdan,bunu yapmak her zaman benim için çaba gerektirir ama ailemle ne kadar sık konuşursam kendimi o kadar mutlu hissederim. sf:230




Bu kitabı o kadaar uzun bir süre okudum ki.Tarihi söyleyeyim de vahimiyeti siz anlayın ;
17 Şubat'ta başlamışım,9 Nisan'da bitirmişim :O Tabi o arada başka kitaplar da okudum ama hayatımda en uzun süre okuduğum kitap olabilir bu.

Kitabın çevirisinden mi kaynaklı yazarın dilinden mi bilemeyeceğim.Maeve Binchy sevenler taşlamasın beni lütfen ama ben bu kitabı hiiç sevemedim.İlk başlarda iyiydi sonra uzun süre okumanın da verdiği etkiyle karakterleri karıştırmaya başladım ve hikaye bana yavan geldi.

Konusu güzel,farklı işlenseydi fevkalade bir şey çıkabilirdi ortaya bence.Amaan, Maeve Binchy'ye laf söylemek ne haddime değil mi ? :)

Altı Çizilenler:

Dünyanın en kolay söylenen iki sözcüğü : "Seni seviyorum." sf:47 (Günümüzde öyle maalesef,"nasılsın" dermiş gibi dillere pelesenk oldu)

Birine ya güvenirdin ya güvenmezdin.O kadar basitti. sf:60

Zaten güneşe fazla yakın uçanların kanatları ara sıra yanar. (Bu söze bayıldııım) sf:71

".... Biliyorsun hayat benim için de gül bahçesi değil."
"Kimse için değil,Nuala." sf:132



6 yorum:

  1. Kişisel gelişim kitaplarını okuduğumda bende öyle oluyorum ya önce bir hevesleniyorum sonrada geldiği gibi kaçıyor hevesim. :)
    Maeve Binchy konusunda sana katılıyorum tatlım. Bu kitabını okumadım ama onu okurken bazen bende sıkılıyorum dolayısıyla seninki gibi okuma sürem uzuyor. :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dimi dimii :) Bütün kitapları mı böyle ?

      Sil
    2. Valla bilmiyorumki ben sadece Aşk Bir Kere kitabini bitirebildim başkada bitiremedim. :/

      Sil
    3. Hadi ya :/ Ben meşhur "İtalyanca Aşk Başkadır" kitabını merak ediyorum çok . Onu da okurum,beğenmezsem bir daha okumam diye tahmin ediyorum :)

      Sil
    4. Sana sabır ve iyi okumalar diliyorum tatlım hehehe :)

      Sil
    5. Hahha sağol canıım :))

      Sil

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...