12 Eylül 2012 Çarşamba

Kore Dizileri vs. Türk Dizileri

Biliyorsunuz ben de bir Kore hayranıyım.Bu küçük insanların dizilerini,müziklerini,kendilerini pek severim.Ancak iş kendi ülkeme gelince değişir.Her şeyden önce ülkem."Üff Kore'de böyle değil ya,keşke orda doğsaydım." gibi saçma bir cümleyi hiçbir zaman sarf etmedim.Rica ediyorum siz de sarf etmeyin.
Ergenler gibi ortada Kore hayranlığından gözü dönmüş insanlar olarak gezmeyin.Böyle o kadar çok insan gördüm ki,hem de yaşını başını almış.Kore'ye laf yok diyeni bile var!!
Aslında konu Türk dizileri ve Kore dizilerini karşılaştırmaktı ama bir bağlantısı olduğu için dayanamadım yazdım.Çünkü böyle olaylara tahammül edemiyorum.Bizim ülkemizden güzel ülkemi var,söyleyin bana.Her ne kadar kötü günler geçiriyor olsak ta bu ülkenin taşına,toprağına canımızı verebilecek insanlarız biz.
Neyse,gelelim esas konuya.

KORE DİZİLERİ
Kore dizilerinde ülkeleriyle ilgili bir çok detaya rastlayabilirsiniz.Mesela soju içmeye giderler,Han Nehri'nde ayaklarını suya sokarlar,Namsan Kulesi'nde gökyüzünü izlerler gibi..Bizim ülkemizde tek bir mekanda çekilen diziler çok fazla yeteri kadar ülkemizi gösteremiyor bu eksi puan.Ama oradaki hayat o dizilerdeki kadar güllük gülistanlık değil elbette.Hatta o yakışıklıları sadece dizilerde görebilirsiniz çünkü,ülkenin yüzde %80 gibi büyük bir kısmı estetikli ve estetik çok yaygın.
Şu sıralar Kore dizisi izlemeyi bıraktım çünkü bir süreden sonra konuların hep aynı olduğunu farkediyorsunuz.Gururlu fakir kız,zengin havalı erkek.Sonra aşık oluyorlar.Maalesef ki durum bu arkadaşlar.Ama hepsinin tadı bir başka,bu doğru.
Kore dizileri kısa ve tadında olduğu için seviyoruz hepimiz bu dizileri.Samimi buluyoruz,bu doğru,ben de Kore dizilerini çok samimi bulurum.
Şimdi de Türk dizilerine göz atalım..

TÜRK DİZİLERİ


Söyleyin bana Türk dizilerindeki senaryo bolluğu(gerçi şu sıralar senaryo sıkıntısı çektiğimizi düşünüyorum çünkü kitaplardan diziler fazlalaştı bu hiç hoşuma gitmiyor!) çekim kalitesi ! Hangimiz Aşk-ı Memnu'yu unuttuk? Seksenler ve Avrupa Avrupa'nın ne kadar komik ve kaliteli diziler olmaları da cabası.Türkiye'deki diziler kaliteli.Çekim açısından,oyunculuk açısından..Dizilerin suyunu çıkartıyorlar bu doğru,ancak Kore dizileri bizim dizilerimizin eline su bile dökemez.Bunun da sonuna kadar arkasındayım !

Kimseyle de tartışmak istemiyorum ama gerçekler bunlar efendim.
Lütfen kabullenin !

NOT : Kimse korkmasın bana bir şey olmadı :) Sadece insanların bazı davranışlarına kızıyorum.Yoksa ben de Kore dizilerini izliyorum hem de severek.Ama Türk dizilerinin daha kaliteli olduğunu sonuna kadar savunurum :)

6 yorum:

  1. Bebeeğiiimm, kim kızdırdı seni...
    Gerçekten de keşke Kore'de doğsaydım diyen bir Türk olabilir mi yaa..
    Ben de 29 yaşında tanıştığım Kore dizilerini, onların geleneksel evlerini, bazı yaşam tarzlarını çok beğeniyorumm. Ama sadece bu kadar. En fazla gidip görmek isteyebilrim oraları.
    Yoksa deidğin gibi Türkiye'nin tek taşı, bir karış toprağı etmez Kore.
    Adamların bir Jeju adası var her dizide roaya giderler kesin, oda hep rüzgarlıdır, havanın güzel olduğu tek sahne göremedim ben orada. Oysaki bizde gezilecek, denize girilecek kıyı köşe, ada doludur Tatil cennetidir Türkiye doğal güzellik bakımından.
    Biz içinde yaşadığımız için geleneksel tadlarımızın belki farkında değilizdir de, onlar kendilerini tanıtmak için yemeklerini de restaurantlarına da çok yer veriyorlar dizide. Bizim dizilerde sofralar çekilmiyor, yok mercimek çorbası pişirdim demiyor kimse. Orada herkes yosun çorbasından, ramenden bahsediyor..
    Elbette Harika Türk dizileri de var, Bence Muhteşem Yüzyıl şahane bir dizi. Hem tarihimizi yansıtıyor, hem de çekim kalitesi çok yüksek..
    Onun dışında yeni başlayan Ustura Kemal de yine hem tarihi, hem de eğlenceli bir dizi..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle,adamların bir Jeju'su,rameni var her dizide.Postta da bahsettiğim gibi,biz kendimizi tanıtmayı bilmiyoruz.Yoksa kore dizileri halt yemiş yani!

      Sil
  2. Korktum birden noldu sana?
    Soğudun birden kore dizilerinden. İlk paragrafta sana gerçekten katılıyorum. Öncelikle kendi vatanımız sevmeliyiz. Ama katılmadığım nokta dizilerinde tek bi senaryo yok. Benim şimdiye kadar izleidğim 18 diziden sadece 3 ünün konusu benziyodu birbirine. Ben kötü diyemem kore senaryosuna asla ve asla. Türk dizilerine gelince kitapları canlandırma olayı çok fazlalaştı bu dönem. Ama güzel diziler de var tabi mesela ö.b.g.z.ki ama unutma beni veya beni affet gına geldi arık her gün onların yüzlerini görmekten. 1000. bölümü aşmış. Bi kavuşamadılar gitti ya! ilk bölümden belli zaten senaryo. Yani kısaca sana katılıyorum ama katılmıyorumda ortaya karışık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bana bir şey olmadıı :) Sadece insanların bazı davranışlarına kızıyorum.Yanlış anlaşılma olmasın,orda da bahsettim Korelileri ve dizilerini ben de çook seviyorum ama önce kendi ülkem! Bunu anlamayan bazı insanlar var..

      Sil
  3. seksenlerı bende cok sevıorum:)yalan dunyada bı o kadar guzel:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazen izlerim ben de,o da komik bir dizi :)

      Sil

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...