24 Ağustos 2012 Cuma

SORUMLU BLOG | Atatürk'süz Para !



Ben uzun süredir çok sinirliyim ama bayram münasebetiyle kimsenin huzurunu kaçırmak istemedim.Bizi dizilerle,internetle kandırırlarken ülkede neler oluyor herkes bilsin istedim.

Geçenlerde gezmeye gitmiştik.Para üstünü satıcı kız verdiğinde şok olduk."Bu ne ya?!" deyince kız şaşırdı.Hatta bu sıkıntımı Twitter^dan dile getirmiştim.Sevgili Hamide de okuyunca çok sinirlenmişti.
Kağıt paralarda var mı bilmiyorum ama(gerçi o kadarına da cesaret edemezler!) madenin paralarda Atatürk resmi yoktu.Yok işte,yok! Şu an sahip olduğunuz her şeyi sağlayan adamın,bu yüce kişiliğin resmini paralardan kaldırmaya nasıl cürret edersiniz ! Siz kimsiniz ki kim! O kadar sinirliyim ki,derdimi anlatamayacağım sandım,postu yazmayı hep erteledim.İnternetten resmi bulamadım maalesef.
Ben Atatürk'ün resminin olmadığı para kullanmam.Ata'm her gün yanıbaşımda,duvardaki çerçeveden bana bakarken,ben onun çocuğuyken,buna nasıl göz yumamabilirim,nasıl !
Cumhurbaşkanlığına da geçen gün elime bir madeni para geçtiğini ancak arkasında bir resim olmadığını,bir açıklama beklediğimi yazdım.Lütfen birlik olalım ve sesimiz daha çok duyulsun.Çünkü bu postumda bahsettiğim Rodos adası olayı hiçbir yerde ne görüldü ne duyuldu.Yetkili merciilere iletilmiştir dediler ama ses seda yok.Neyse,lütfen siz de bu konuda bir mail çekin,telefon açın vs. ne olursa olsun!

Çünkü biz Mustafa Kemal'in çocuklarıyız.Onun mavi gözleri böyle baktığı sürece,Türk gençliğine güvendiğini her gün hatırladığımız sürece,eserlerine sahip çıkmaya devam edeceğiz.Bu ülke kolay kazanılmadı ve Mustafa Kemal'in çocukları varken,kolay kolay da kaybedilmeyecek!
Son olarak,Ata'm seni öyle özledim ki...

6 yorum:

  1. Aaa çok şaşırdım ben hiç fark etmezdim fakat ne bu cüret bugüne gelebilmemizi sağlayan Yüce Önder Atatürk'ü ne öylece kaldırabileceklerini mi düşünüyorlar... >.<

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biz de Atatürk'ün çocuklarıysak onu asla unutmayız,unutturmayız.Kalbimizden nasıl silebilecekler ki? İşte ülke kimin ellerinde..

      Sil
  2. Anlamadığım nokta şu, resmini paradan ya da madeni paradan kaldırınca eline ne geçecek? Onun resmi yerine oraya koyulmayı daha çok hak eden, resminin paraya koyulması daha münasip olan başka biri mi var da biz bilmiyoruz?

    Yok devlet dairelerinden Atatürk'ün resmini koyma mecburiyetini kaldırmalar falan. Niye ama yani?

    Üniversitelere türbanla girmek için verilen savaşı belki anlayabilirim bi mantığı var en azından - Dini özgürlük diyelim- ama Paradaki resmi değiştirmenin mantığı nedir?

    Anlamıyorum sanıyorum hiç anlamayacağım.

    Ben bazen bu ülkeden çekip gitmek istiyorum ya! Son dönemde o kadar çok düşünür oldum ki bunu...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazen ben de düşünüyorum,gerçekten.Ülkenin kimin ellerinde olduğunu,yaptıklarını düşündükçe o kadar sinirleniyorum ki.Cahillikten geldi başımıza bunlar,haberleri takip etmemek,her olaya tepkimizin hemencecik geçmesinden..Çok sinirleniyorum düşündükçe!

      Sil
  3. inanmıyorum!!!!!! bu ne cüret yaa!! ne hale geldi ülke???
    henüz denk gelmedim ama şuan okuyunca kudurdum resmen!
    Biz Atatürk çocuğuyuz,Atatürk topraklarındayız bunu böyle bilsinler!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de sadece bir defa gördüm ve dediğin gibi kudurdum! Buna nasıl cürret edebildiler şaşıyorum.Cumhurbaşkanlığından mail de gelmedi,o parayı da bulamıyorumm.

      Sil

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...