13 Mayıs 2014 Salı

Yaza Hazırlık : Beslenme


Tatlı (çikolata) manyağı - her gün yemeden duramayan biçimi -  bir insan olaraktan bu yazıyı hem kendimi hem de sizleri motive etmek amacıyla yazıyorum efendim ! :)
Nacizane tavsiyelerim..
Aslında kilo problemim yok,ancak bu kiloyla alakalı bir şey değil,sağlıklı beslenme. Yaşam biçimi haline getirmemiz gerek.
Felsefemiz : basit tut !




Benim kahvaltılarımdan bir kaç örnek.Her zaman bunları yapacak fırsatım olmuyor,çünkü uykuya da fazlasıyla düşkün bir insanım.5 dakika fazla uyumak için kahvaltıyı şöyle bir geçiştiriyorum genelde (siz yapmayın:)
Ekmeksiz doymayanlardanım,o yüzden bir kaç dilim ekmek yemek zorundayım illa.(Favorim olan çilek reçelini yememek olmaz tabii )Tercihimi tam buğday ekmeğinden yana kullanıyorum.Hem daha sağlıklı,hem kalorisi daha az.

Bir de çok çiğnemek çok önemli.Hızlı yemek yiyen biri olarak bu benim için çok zor.O yüzden tabağınıza alırken küçük miktarlarda alın.Evet bunlar benim küçük dilimlerim,parçalamama gerek kalmıyor :))
Daha yeni yulaf ezmesi aldım,onunla da tarifler deneyeceğim.

Akşam yemeği için de yine basit tutun,her şeyden az az yiyin.Karnınız aç uyursanız bu sizin için daha faydalı,midenizin yediklerinizi sindirdiği anlamına geliyor bu

Dışarıdasınız yanınınızda yiyecek bir şey yok, bunları tercih edebilirsiniz.
Yine de paketlenmiş ürün olduğu için,çok fazla tercih etmemek,ara öğünlerde badem,kuru yemiş yemek en iyisi.


Benim korkulu rüyam - dı.İlk yeşil çay deneyimim berbat olduğu için (bana göre balık gibi kokuyordu) hep uzak durmuştum yeşil çaydan.
Ama sağlıklı beslenmenin bir parçası bu da.
Bu iki ürün sayesinde daha rahat içebiliyorum.Hala sevmiyorum orası ayrı ama günde bir bardak içmeyi ihmal etmiyorum.


Çocuklar için olduğundan,masum olduğuna inandığım bir ürün.
Ara öğün olarak çok acıktığınızda bastırmak için yenilebilir.Ben tadını çok seviyorum,kalorisi de az.

Bu ürün de yine sağlıklılar kapsamına girebilir.Hiç üşenmedim,markete gidip araştırma yaptım :p

Kuru yemişleri ihmal etmiyoruz ! Çiğ olanlarını tercih edin mümkünse.

Su ! Milyon kere söylenen şey.
Su hem kalori yakmak için iyi,hem de bu süreçte spor yapılınca vücudumuzun ekstra suya ihtiyacı oluyor.Yeterli miktarda almazsanız baş ağrısı yapabilir çünkü.
Çok su içemeyen,çok içince başı ağrıyan bir insan -dım.Onu da yavaş yavaş kırıyorum.Siz de benim gibi içemeyenlerdenseniz,yukarıdaki şişelerle ya da aşağıdaki gibi karışımlar yaparak eğlenceli hale getirebilirsiniz.


Umarım biraz olsun motive edebilmişimdir.
Herkese sağlık günler diliyorum :))


Yaza Hazırlık serimin,spor yazılarını da okumayı unutmayın ^^

10 yorum:

  1. Aslında eskiden kilomla bayağı problemim vardı. Tek yapılması gereken kararlı olmak o yüzden kendini böyle motive etmen çok iyi olmuş. Ben hep sağlıklı beslenen biri oldu eskiden beri abur cubur sevmezdim ama çok yiyordum sanırım. Hala çok yiyorum ama hergün hiç üşenmeden sabahları aç karınla spor yaptım. Gerçekten çok faydasını gördüm. Ama hala şu kahvaltı problemini çözemedim sabah bir şeyler yemek istemiyorum (Malum uyku :D) Sadece haftasonları yapabiliyorum. Çözebilirsem onu süper olacak. (:

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kahvaltı problemini son zamanlarda çözmeye başladım sanırım.Çoğu zaman,akşamdan bir kaç şey hazırlayıp buzdolabına koyuyorum,sabah hazır yiyorum.Böylece uğraşmamış oluyorum :)
      Abur cubur olarak ben tatlı türlerini çok yiyorum,cips vs. çok sık tüketen bir insan değilim..Kilo problemim de yok o yüzden kendime tolerans tanıyorum çoğu zaman :p

      Sil
  2. Çok hoş bir yazı olmuş, ancak ben yeşil çaya takıldım; çok severim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizim yıldızımız hiç barışmayacak gibi :p Teşekkür ederim ! :)

      Sil
  3. Cok güzel post olmus canim, bende sabahlari bazen ekmek yerine badem tikistiriyorum, böyle yarim cay bardagi kadar, Karatay tavsiye ediyordu kitabinda cok güzel oluyor öylede ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha sağlıklı böylesi aslında ama ekmeksiz doymayınca benim kahvaltılar böyle oluyor :) Teşekkürler!

      Sil
  4. Harika bir yazı olmuş canım, Spor yapan birisiyim ve bildiğim şeylerin üstüne bilgiler eklendi. çok yardımcı oldun bana :)

    YanıtlaSil
  5. Çok güzel bi yazı olmuş. Ben de sağlıklı beslenmeye çok dikkat ederim. Lifalif'i haftada 3-4 defa kuru kırmızı üzüm, sarı üzüm, dut, kayısı, incir, yaban mersini ve 2-3 cevizle yiyorum. Tabi hepsini küçük parçalara bölüp, üzerine soğuk sütle. Oldukça lezzetli oluyor. Yeşil çay için de Doğadan'ın güllü yeşil çay bohçasını tavsiye ederim. İçimi çok kolay ve güzel=)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deneyeceğim,tavsiye için teşekkür ederiim :)

      Sil

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...