1 Kasım 2011 Salı

İzlediğim Kore Dizileri

Koreseverlikte 5.ayım...Ee izlediğim dizi ve filmlerle ilgili yazı yazmasam da olmaz sanırım :))

1.Boys Over Flowers




Bir çok kişi gibi,benim de miladım bu dizi.Lee Min Ho'mu tanıdım,Goo Hye Sun'ı,Kim Hyun Joong'u.Şeker gibi bir diziydi.Goo Jun Pyo çok şekerdi,Jan Di çok şekerdi.E daha ne olsun :) Kore fırtınasına kapılmak için ilk bu diziyi izlerseniz zaten sürüklenirsiniz.Şahane bir diziydi gerçekten :) Tavsiye edilir..
Diziyle ilgili ne söylersem söyleyeyim,kesinlikle eksik kalacak.O yüzden ayrı post yapmayı düşünmüyorum :)
2.Playfull Kiss





Eğer bol kahkahaya ihtiyacım var diyorsanız kesinlikle Playfull Kiss'i izleyin.Sizi üzmeyen,sıkmayan ve bol kahkaha attıran bir dizi.Baek Seong Jo'nun bilgiç ve havalı halleri,Oh Ha Ni'nin onun peşinden koşması..Sonradan ek olarak verilen bölümleri canım sıkıldıkça hala izliyorum.Tavsiye ederim :)
3.Personal Taste
Eveet,Min Ho'mun dizisi.Efendim burada kızımız bir ev arkadaşı arıyor ve oğlumuzu da gay sandığı için onu ev arkadaşı olarak kabul ediyor.Oğlumuz(Jin Ho) da mimar.Kızın (Park Ga In) sangoge (veya her neyse :D ) adı verilen eviyle ilgili ortaya gizemler çıkıyor.Gayet heyecan verici,sıkmayan,doğal bir aşk dizisi.Bu da tavsiye edilir..
4.You Are Beautiful


Yine bir Kore dizisi klasiklerinden biri bu efendim.Kızımız erkek kardeşinin yerine geçip,yakışıklıların olduğu bir cennetin arasına düşüyor :)) Shin Woo onun kız olduğunu en başından beri anlıyor ama kimseye söylemiyor.Kızın vurulduğu Tae Kyung ise kameradan onları görünce anlıyor kız olduğunu..Sevimli Jeremy'imiz ise onlar açıkladığı zaman anlıyor.Jeremy'in sevimliliği,Tae Kyung'ın dudak büzüşü ve Shin Woo'nun yakışıklı,korumacı ve aşık halleri görülmeye değerdi.Tavsiye edilir..
5.City Hunter


Nasıl Boys Over Flowers Min Ho'mun çıkış noktasıysa bu dizi de dönüş noktasıdır arkadaş ! Bir insan bu kadar karizmatik,havalı,akıllı olur mu ? :) Bu dizi Min Ho'nun ününe ün kattı.Bir mangadan uyarlandı.Diziyi izlerken her ne kadar kıskançlık krizlerine de girsem,izlediğim diğer diziler arasında konu farklılığı olduğu için çok sürükleyiciydi.Macera,aksiyon,herşey vardı :) Tavsiye edilir...
6.I Am Sam


I am Sam'i belki duymamışsınızdır,çünkü pek popüler bir dizi değil.Diziyi Min Ho'nun dizisi diyerek başladım ama küçük bir roldeymiş.Ona rağmen dizi çok güzeldi.Güzel bir okul hayatı,maceralar,öğretmenin bocalamaları,kızın şımarıklıkları.Bu diziyi çok sevdim ben.Yine tavsiye ediyorum :) Ayrıca dizideki bu kızımızı da çok sevdim..(Park Chae Kyung)

7.I'm Sorry I Love You


Bu dizinin hikayesi çok gerçekçiydi.Yıllardır annesini arayan bir çocuk,zengin bir anne,onun evlatlık çocuğu,yıllardır öldüğünü sandığı oğlu..Aslında ben böyle dizilere gelemem.O yüzden ablamla birlikte izlerken bazı bölümlerini izlememiştim.Ama finali izlediğimde öyle bir ağlamıştım ki..Gerçek hayatta çok yakın olduğu için kalbinize temas eden bir dizi.Tavsiye ederim..

8.Heartstrings 



Heartstrings'i nasıl unuturum bilmem ! İzlediğim en son diziydi oysaki :))
Gayet doğal,samimi bir diziydi.Dizi yayınlanırken izlemiştim ben.Her hafta yeni bölümünü beklerken çatlıyordum :) Bir de Türkçe altyazı gelme meselesi vardı tabii.Neyse,Heartstrings'i de tavsiye ediyorum,mutlaka izleyin ! :))


Umarım hiçbir diziyi unutmamışımdır.Aklımda kalmıyorlar pek fazla :) Eğer unuttuysam yeniden düzenleme yapıp eklerim.Aslında filmleri de yazacaktım ama baktım çok uzun bir yazı oldu,o yüzden onu da başka zamana bıraktım.
Edit:Heartstrings eklendi !

Esen kalınn :))


31.07.2012 tarihli güncelleme.Bundan sonra izlediğim bütün dizileri bu başlık altında toplamayı düşünüyorum.(Yazıları da yazılacak ama buraya da isimleri eklenecek.)
Not: İlk izlediğim dizi Düşlerimin Prensi'dir ama tamamını izlemediğim,yarım bıraktığım için onu yazmadım.

9.49 Days

Yazısı için tıklayın.

10.Sungkyunkwan Scandal


11.Secret Garden

Yazısı için tıklayın.
OST'ları için tıklayın.

Zenkai Girl


Aslında Kore dizisi değil ama(bu yüzden numaralandırmadım) ekstradan bir Japon dizisi de var.Bakmak isteyenler tıklasın.

12.Coffee Prince


Detaylı bilgi için tıklayın.,

13.Queen In Hyun's Man



Detaylı bilgi için tıklayın.

14.Faith

Tık tık.

15.The Heirs

Yazısı için tıklayın.

16.Flower Boy Ramyun Shop

Yazısı için tıklayın

72 yorum:

  1. Hiç bir Kore dizisi izlememiştim.
    Ama çok yoldan çıkardı bu post beni.
    Ahh vakit, ah vakit.. Gel bana, benim ol :)
    Nereden geliyor bu Kore düşkünlüğü, oraya geziye mi gitmiştin acaba?

    Sevgiler,
    www.ceylinolmez.com / Benden Geçen Hikayeler

    YanıtlaSil
  2. Hayır,yakınından bile geçmedim diyebilirim :) Ablama arkadaşlarından,bana da ablamdan yayılan bir virüs gibi yani :) Ben zaten hep çekik gözlüleri sevmişimdir,Kore'yi sonradan keşfettim,dizileriyle sevdim.Daha sonra araştırmaya başladım,hemen hemen her şeyleriyle ilgili bilgi sahibiyim artık.Bağımlılık yapıyor.Günde 8 bölüm izlediğim bile oldu.Harika iş çıkartıyorlar.Tavsiye ederim ama kızınız biraz büyüsün o zaman daha rahat seyredebilirsiniz :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım,
      Asya dizi izle diye bir yerden,Heartstrings'i izlemeye başladım. Ama sana soracaklarım var, bu dizi bitti mi, devam ediyormu, kaç sezondur, nedir ne değildir, sen bana bi anlatıver hele ilk ağızdan :)
      Sevgiler,
      http://bendengecenkikayeler.blogspot.com/

      Sil
    2. Hayır canım Kore dizileri Türk dizileri gibi uzun sürmez.Bu dizi bitti.16 bölüm sadece.
      Konusu ise sürpriz olsun ya da izledikçe anlayacaksın zaten.Gayet güzel bir dizidir :) Bu diziden sonra Boys Over Flowers'ı izle.Benim ilk izlediğim dizi ve defalarca bıkmadan izleyebilirim ! :)

      Sil
    3. 15 bölümmüş, kşek 16 olsaydı, bir bölüm bir bölümdür.
      Ya Cyrstalll, bititm ben bu diziye ya, çok sevdim o akdar güzeldiki unutamma bende bunu senin gibi. Blogumda da paylaştım.
      http://bendengecenkikayeler.blogspot.com/2012/06/kore-dizisi-heartstrings.html

      Bu dizideki kız ve erkek birlikte başka bir dizide daha mı oynamışlar you tube da öyle bir video gördüm sanki ama diziyi bulamadım.

      Sil
    4. Bence BOF'u izlemelisin,o ayrı bir güzel,harika !
      Evet ikisi You're Beautiful isimli dizide de oynadılar,YongHwa orada daha yakışıklı hatta ! :)

      Sil
    5. ona kalırsa ben günde 2 dizi bitiriyorum

      Sil
    6. 15 bölümden 2 dizi düşünürsek bu imkansız gibi duruyor.Dizileriniz kısa olmalı o zaman,ya da az uyuyor veya ihtiyaçlarınıza az vakit ayırıyor olmalısınız :)

      Sil
  3. Merhaba. Sitenize dizi ararken girdim ve girdiğim en güncel sitelerden birisi olduğu içinde hemen takibe başladım. Kore dizisi tutkunuyum diyebilirim. Yukarıda yazdığın dizilerin hepsini izledim 2 tanesi hariç. I'm sorry I love you izliycem ama karar veremiyorum. dizi hakkında biraz daha bilgi verebilir misin?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim iltifatlarınız için,mahcup oldum :)
      I'm Sorry I Love You aşırı duygusal bir dizi.Çok gerçekçi ama tam bulanımlık diyebilirim :) Ayrıntılar için buraya bakabilirsin canım : http://www.izafet.com/yabanci-diziler/525350-im-sorry-i-love-you-korean-drama.html
      Sevgilerimle.. Sorun olursa seve seve cevaplarım :)

      Sil
  4. Sayende BOF'a başladım. 11. bölümdeyim, 25e çok var vakitsizlikten hızlı da izleyemiyorum yaa bana sadece sonunun ne olduğunu söyle, mutlu son ile mi bitecek. Jandi ile Gu Yun Pyo mutlu olacaklar mı onu söyle. Çünkü şuanda sinir harbindeyim bu salak Jandi habire belaya bulaşıyo ve Yun Pyu'ya hiç iyi davranmıyor, ahh o bana aşık olacaktıkiii :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla söylemem onu izleyip göreceksin :D Jandi çook tatlı ya,oppamın yakışıklılığını saymıyorum,karizmasını :D Jun Pyo sürekli deyimleri filan yanlış söylüyor çok tatlı dimii :D Sana aşık olması için geç ama bana neden olmasın hahaha :P

      Sil
    2. haha :) Bana aşık olması için artık çok geç, çoluklu,çocuklu, 40 benden kadınları sevmiyordur herhalde:)
      Bana olmuyorsa en azından sana aşık olsun da yabancıya gitmesin bari :)
      Cyrstall deli oluyorum JAndiyi öldürüce ya çocğua bi iyi davran el ele kolkola gezin öpüşün koklaşın anca kavga ediyorlar, tmama onlar tatlıalr öyle de yapsınlar ama romantik anların fazlalaşmasını diliyorum :)

      Sil
    3. Şuan 14. bölümünü izliyorum, ve ağlıyorum tutamıyroum kendimi. Pislik Jun Pyo, bıraktı Jan Diyi işin başıan gçeti, kız kalktı oralara gitit görüşmüyor bile, arkadaşlarıyla bile görüşmüyor, şuan oralardayım :(

      Sil
    4. Aah ah,bu dizi ağlatıyor da güldürüyorda.Benim için büyük bir yere sahip bu dizi,çook çok ayrı diğer dizilerden.Ben de çok ağlamıştım izlerken bu diziyi.Tadı çok farklı kesinlikle.
      Aynen bali bana aşık olsun da yabancıya gitmesin dimi :P

      Sil
    5. İnan, her fırsatta diziyi açıyorum. 49 günde bile böyle olmamıştım :)

      Sil
    6. Bu dizinin tadı çok farklı ya,ben bunu bilir bunu söylerim :)

      Sil
    7. Sonunda bitirdim. Off off. Go Jun Pyo'ya aşık oldum. Biliyorum sen de ona aşıksın ama napayım, o bundan sonra benim de Oppam :)

      Ama, çok ağlattı beni bu dizide, jandiyle evlendiklerini de görüp düğünlerinde bi halay çekseydim anca kendime gelirdim ama çağırmadılar nankörler:)
      Al bakalım bu da benim yorumum :)
      http://bendengecenkikayeler.blogspot.com/2012/08/kore-dizisi-boys-over-flowers.html

      Sil
    8. Hemen bakıyorum canım,diziyle ilgili övgülerim boşuna değilmiş değil mi :)

      Sil
  5. ilk izlediğim ve favori dizim my gril izlenmemiş galiba :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sırada My Girl vardı ama bulamayınca izlemediim :)

      Sil
  6. Yani yaptığın şu post sayesinde bir dizimi daha bitirdim biliyor musun :)
    Personal Taste :)
    Çok sevimli, eğlenceli bir diziydi. Lee min ho, süper ötesi bir şeydi, o ceketler, hırkalar, o gülüş, o pürüzsüz suratt, off daha fazla yazmayayım, ağzımın suyundan boğulacaksınız yoksa :)
    Neyse efenim,, Personal Taste'yi dün bitirdim, bugün bloga yazdım. Yine uzuun uzun :)
    Yorumlarına açıyorum :) hahaha
    Kore dizisi danışmanım benim :)

    http://bendengecenkikayeler.blogspot.com/2012/09/kore-dizisi-personal-taste.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aa bak bir de benim gibi Min Ho aşığı bir insana söylüyor bunları çok ayıpp :D

      Sil
  7. Eveeet, şimdi senin şu izlediğim kore dizileri postuna bakarak başladığım dizilerden birisini daha bitirmiş bulunmaktayım..
    Buyur bunu da yorumuna sunuyorummm Kore Danışmanım :)
    http://bendengecenkikayeler.blogspot.com/2012/10/kore-dizisi-playfull-kiss.html
    Ben artık seni Kore dizileri izleme yolunda takip ediyorum biliyorsun :)
    Eee şimdi ne izlesem canımcım Cysrtalllcim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla süpersin canım,ne diyeyim :)City Hunter,I am Sam filan izleyebilirsin canım,onlar da çok güzel :) Yukardan yazdıklarımı okuyabilirsin dizilerle ilgili :))

      Sil
    2. canım sana yorum bırakmıştım, gelmiyor mu?

      Sil
    3. Canım internete girmeye pek vaktim olmuyor,onaylayamıyorum :)

      Sil
  8. Canım, senin listeni tek tek takip ediyorum ben, sen de izledikçe güncelle ki iki sene sonra da olsa senin listeye yetişebileyim heheh :)
    Şimdi de You're Beautiful'u bitirdim. Çok sevdim ya bunu da, çok şeker bir diziydi. Kısaca bloga yazacağım diye oturdum ama yine uzuuunca yazdım sanırım :) Bekliyorum bloga ;)
    Öpücükler...

    http://bendengecenkikayeler.blogspot.com/2012/11/youre-beautiful-kore-dizisi.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah ah izleyemiyorum ki ! Anca yazın :) Hızın gayet iyi,maşallah :)
      Öpüyoruumm.

      Sil
    2. ossun yaa, akşamdan akşama girip de insan Fatoş Ablasının bloguna bi bakmaz mı canımmm :)

      Sil
    3. Vaktim olsa,ah vaktim olsaa :) Ama her girdiğimde bakıyorum tabii ki :)

      Sil
  9. hiç kore dizisi izlememiştim ama yazından sonra karar verdım. bir kaç önerdiğin diziye yarın göz gezdireceğim :) saol :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok doğru bir karar vermişsin ancak sıkışık bir zamandaysan başlama,zira yeni başlayan bir çok kişi ara veremiyor :) BOF veya Playfull Kiss ile başlayabilirsin :) Rica ederim..

      Sil
    2. Ben bana yanıtını görmeden Playful Kiss ile kore dizisi macerama başladım bile! Ve şu an iyki bu siteye girmişim bu yazını okumuşum diyorum :)) Şimdi 8. bölümü bitirdim :) Teşekkür ederim :)

      Sil
    3. O kadar mutlu oldum ki :) Bir çok kişinin Kore dizisi izlemesine sebep oldum ve güzel dönütler alınca çok mutlu oluyorum ! Ayrıca çok hızlısıın :))

      Sil
  10. Hihihihihi :)Playful Kiss izlemekten kitap okuyamıyorum! Okunacak olan kitaplarıma bakıp yeni heves yeni heves sizler hep vardınız diye onları avutuyorum :))

    Playful Kiss bitsin BOF'a başlayacağım! :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. BOF benim gibi bir çok kişinin miladıdır,izlemezsen olmazz zateen :) Ayrıca BOF TRT Okul'da verilmeye başlandı,ilk iki bölümü verdiler,Cumartesi saat 22.15'te.Ama orjinal dilinde izlemeni tavsiye ederim,zira dublaj çok kötü,soğuyabilirsin :)

      Sil
    2. Kesinlikle sana katılıyorum. Malesef ki dublajları çok kötü yapıyoruz. Hangi dil olursa olsun alt yazı tercihimdir :)

      13. bölümdeyim :) Az kaldı az! Bekle beni BOF!

      Sil
    3. Yaşasıın :) Playfull Kiss'te nefistir bu arada :)

      Sil
    4. A gentleman dignity favorim :)

      Playfull Kiss çok eğlendim çok güldüm ama BOF pek sevemedim. Kızın hareketleri çok hoşuma gitmedi bi o bi o. Bir de yaşımdan dolayı biraz beğenmemiş olabilirim :)

      Personal Taste: İlk 3 bölüm hariç beğendim. Güzel gidiyor :)

      Teşekkürler :)

      Sil
    5. BOF candır yahu :)) A Gentleman Dignity'i ise izlemedim ama yazın bol bol izlemek için vaktim olacak.Rica ederim :)

      Sil
    6. O da benim sana tavsiyem olsun :)) BOF'da 7. bölümdeyim sanırım. Devam etmeyi düşünüyorum bakalım :))

      Sil
    7. BOF gerçekten benim için kelimelerle anlatılamayacak bir dizidir,ama herkesin kendi düşüncesi tabi :) İzlemeye çalışacağım canım :)Teşekkürler..

      Sil
  11. Ben de kore severlerden biriyim.Bir kere izlemeye başlayınca bir daha vazgeçemiyorsun:)
    http://koregunluklerim.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  12. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında biraz benzerlik var ama çok değil sanki :))

      Sil
  13. Queen In Hyun's Man'i çooook merak ediyorum!!

    YanıtlaSil
  14. Çok tatlı bir dizi,fazla bekletme bence :)

    YanıtlaSil
  15. bir ara takmıştım 10larcasını izledim..sizin izlediklerinizden de çoğunu izlemişim ...çok güzeller, çok naifler..hatta korece bile öğrenmeye başlamıştım,arkadaşlar edindim falan...ama çok vakit alıyordu...türk dizileri gibi en az 1 saat...şimdilerde izlemiyorum..ama listede (bu arada aynı tipe takmışız..ben de onu ve my princess te oynayan çocuğu beğeniyordum) izlemediğim ama ilgimi çeken biri var onu izleyeceğim :) içimdeki kore dizisi merakını canlandırdınız yine :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dediğiniz gibi,Kore dizileri çok naif.Amerikan dizisi izlesem bile o tadı alamıyorum ben,arada bir doz almak lazım.İzleyin izleyin :))

      Sil
  16. dream high 1'de izlemelisin

    YanıtlaSil
  17. O da merak ettiklerim arasında,teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  18. keşke filmleri de yazsaydın ama çok güzel olmuş eline sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arama kısmına "film" yazarsanız Kore filmlerini de görebilirsiniz :) Teşekkür ederim :)

      Sil
  19. Merhaba ben kore dizilerine 1 buçuk ay kadar önce playful kiss le başladım. Başta çok ön yargılı olmama rağmen başından kalkamadan izledjm . Bitince hemen bof u da izledim çok beğendim hem aģladım hem güldüm . Boftan sonra kendimi durduramadan Secret Gardenla my girl friend is a gumiho da bitti :) Şimdi ne izleyeceğime karar veremiyorum tavsiye verirseniz sevinirim :)

    YanıtlaSil
  20. Merabalar ben Kore dizilerine 1 buçuk ay kadar önce Playful kiss ile başladım başta çok ön yargılı olmama rağmen başından kalkamadım. Daha sonra Bof , Secret Garden , Personal Taste ve My girl friend is a gumiho yu da seyrettim. Özellikle Bof beni en çok etkileyen oldu. İzlemem için tavsiye verirseniz çok sevinirim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba :)
      Başta ben de önyargılıydım ama sonra insan durduramıyor kendini.Bütün izlediğim diziler bu yazıdakiler,ordan bakarak yorumlarımı inceleyerek hoşunuza giden tarza göre seçebilirsiniz,sormak istediğiniz bir şey varsa yine yardımcı olmaya çalışırım :)
      Sevgiler..

      Sil
  21. Ben sadece BOFu izledim henüz ama çok beğendim. Candikumun doğallığını, cesurluğunu o kadar cok sevdim ki. 15. Bölüm ve 23. Bölüm beni çok ağlattı. Bir şeye bağlandığımda bırakamam. Bana ne önerirsin? Ama en beğendiğin en güzellerinden olsun çünkü sanırım başka izleyemiycem haftaya yatılı yurda gidiyorum 1 haftam var sadeceee. Önerilerini bekliyorum..
    Neslihan

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında yazımdan kendin seçmen daha doğru olurdu,çok riskli bir şey bu dizi tavsiyesi :)) Gülmek istersen kesinlikle Playfull Kiss.Secret Garden da çok güzeldi.
      Duygusal bir dizi istersen 49 Days ;) :))

      Sil
    2. Gulmeyi severim ama sanırım duygusal dizileri de çok seviyorum

      Sil
  22. Bof u listenin en basina koyan birinin tavsiyelerine kesinle guvenebilirim .ayrica Ben bir cok bloga baktim ama
    Her lovely heels i ne yazik ki goremedim onun gibi bir dizi ariyorum ne onerirsin. ( blogunu cook begendim.:) )

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her Lovely Heels'i izlemedim ne yazık ki :/ Dizinin konusuna baktığımda romantik yazıyor.Yukarıdaki dizilerle ilgili ayrı ayrı yazı yazmıştım,oradan bakıp kendin seçersen daha doğru bir seçim olur :) Güzel yorumun için çook teşekkür ederim :))

      Sil
  23. eveet zenkai girl e baslıyorum o zaman işin içine komedide girmiş ama sonucta romantizm de var. Resimindende anlaşılacagı üzere şirin bir seye bnziyor .A werewolf boy ve One liter of tears ' tan sonra gülmeye ihtiyacım tekrar tesekkür ederim .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim,umarım seversin :))

      Sil
    2. Zenkai girl'e basladım güzel gidiyor. Zevkini cok begeNiyorum hiç baska konularda yazmayı da düsündün mü ( yazarsan kesinlikle basarılı olacagından kuskum yok . sadece bi tavsıyeee... :) )

      Sil
    3. Blogda kitap,kozmetik,film gibi bir çok konuda yazıyorum aslında :) Çok teşekkür ederim :)

      Sil
    4. Onerdigin kitaplara mutlaka goz atarim . .Bu arada simdiden İ Yİ BAYRAMLAR !!!! :) (sagol).

      Sil
  24. Wow... Sende bendensin :) Ben de kore dizilerine bayılıyorummmm...
    İstersen benim blogumu ziyaret edip önerdiğim dizilere bakabilirsin :)
    hanesuscehersey.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...