9 Şubat 2013 Cumartesi

FİLM | Amour(Aşk)


Bu seneki hedeflerimden birisi daha fazla film izlemek !

Çok büyük beklentilerle izlemeye başlamıştım bu filmi.Sanırım o yüzden de biraz hayal kırıklığına uğradım.
İlk yarısı durağandı,ikinci yarısından sonra olaylar gelişmeye başladı ve güzelleşti film.Ayrıca o tokat atıldığında çok fazla içime işledi.
Oyunculuk zaten müthişti !
Film güzeldi ancak benim beklentimi çok karşılamadı.Ama duygusal birisi olarak ağladım :)
Konusu :

80'lerinde emekli ve eğitimli iki müzik öğretmeni olan Georges ve Anne, ilerlemiş yaşlarına rağmen geride kalan ömürlerini huzur ve mutluluk içerisinde geçiren bir çifttir. Ayrıca kendileri gibi müzisyen olan kızları Eva Avrupa'da onlarda uzakta ailesiyle yaşamaktadır. 
Yaşlı çiftin sakin hayatı bir gün Anne'nin kriz geçirip, boyundan aşağısının felç olması ile altüst olur. Georges sevgili karısına elinden geldiğince iyi bakar ama onun da yapabilecekleri sınırlıdır. Üstelik Anne'nin durumu git gide kötüleşmektedir. Georges çareyi en sonunda iki ayrı hemşire tutmakta bulur. Şimdi onca yıla yayılmış olan evlilikleri, bir kez daha bağlılık sınavı verecektir. 
Usta yönetmen Michael Haneke'nin son filmi olan yarı otobiyografik yapımın başrollerini Jean-Louis Trintignant ve Emmanuelle Riva paylaşıyor. 2012 Cannes Film Festivali'nden Altın palmiye ile dönen film baş yapıtlar arasında gösteriliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...