18 Haziran 2014 Çarşamba

FİLM | The Spectacular Now (2013) - Sleepless in Seattle (1993)



Unutulmaz Filmler'i açıp,afişini beğendiğim ya da adı ilginç gelen filmleri seçtiğim sırada gözüme takıldı.
Afişi çok güzel değil mi ? Bu ara hep afişlerden gidiyoruz :)
500 Days of Summer'ın senaristlerindenmiş.
Boş bir gençlik filmi gibi görünse de,öyle değil.Severek izledim ben,ama bayıldım mı ? Hayır :)

IMDB puanı : 7.3

Konu:

Amerikalıları gerçekten de tebrik etmek lazım. Senelerdir kullandıkları formüllere sürekli yeni şekiller bularak, seyirciyi tekrar tekrar şaşırtmayı başarıyorlar. Şu An Muhteşem, örneklerini çok gördüğümüz, Amerikan taşrasında geçen bir büyüme hikâyesi gibi başlıyor: Lise sondaki sempatik oğlan, havuzlu partiler, plastik bardaklar, arabayla mahallede gezmeler, popüler kız, yardımsever matematik öğretmeni vs. Bütün film boyunca bir sonraki karede ne olacağını tahmin edebileceğimizi düşünüyoruz, ama yanılıyoruz. Kendimizi ya hiç beklemediğimiz bir yerde buluyoruz ya da ‘bir sonraki kare’ diye bir şey olmuyor. Yönetmen James Ponsoldt kamerasını oyuncuları üzerinde gezdirirken, başka bir filmde karikatürize gelebilecek karakterler yeni birer hayat kazanıyorlar. Aşkın (500) Günü’nün senaristlerinin elinden çıkan öykü, Ponsoldt’un gözünden henüz masumiyetini yitirmemiş cool bir filme dönüşüyor.




Daha önce Mesajınız Var'da severek izlediğim ikili yine başrolde ! :) Merak edip araştırdım,ilk bu çekilmiş,bundan 5 yıl sonra da Mesajınız Var. (1998)
Meg Ryan keşke güzelliğini estetiklerle harcamasaymış,şu anki hali korkunç !
Eski filmleri izlemeyi sevdiğimi de biliyorsunuz,o basit çekimlere bayılıyorum.Bu filmi de çok severek izledim.

IMDB puanı : 6.8

Konu:


Eşini kaybetmiş Sam Baldwin, oğlu Jonah ile birlikte sakin bir hayat sürmektedir. Ulusal bir radyo kanalında yayın yapmaya başlayınca hayatında bazı değişiklikler olacaktır; çok sayıda kadın hayrana sahip olmak gibi...

Sam'in yaşadığı yerden hayli uzak olan Annie de Sam'in hayranlarından biridir. Evlenmek üzere olduğu halde kafası bu konuyla ilgili karışık olan Annie, Sam'e göndermeyeceğini bildiği bir mektup yazar. Ardından dayanamaz ve etkilendiği bu erkekle tanışmaya karar verir.

2 yorum:

  1. Sleepless in Seattle ı çok severiiiiim:) Aaaah ah hey gidi eski Meg heey:)
    Üstteki filmi de merak ettim başları çok sıradan geldi ama sonradan ilginçleşiyor gibi, yine de sen bayılmamışsın pek de izlenesi kaçırılmaması gereken bişi değil sanırım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Meg ne güzelmiş değil mii :) Aslında sevdim ama biraz daha iyi işleyebilirlerdi sanki konuyu,bayılmadım .Ama izlersen yorumunu merak ediyorum :))

      Sil

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...