23 Temmuz 2013 Salı

Püreli Ispanak Graten

Tarif  Muhteremle Afiyetle'den :) Gerçekten çok lezzetli.İçindeki patates püresi ayrı bir güzellik katıyor.Ispanak ve pırasa olduğu için de demir deposu :) Yalnız soğuk bir esprisi kalmıyor yemeğin,mutlaka sıcak yemek gerekiyor.
Biz denedik ve bayıldık :)

Malzemeler;

1 kilo ıspanak,
4 adet pırasa,
4 adet büyük boy patates,
Zeytinyağ, tuz, karabiber.
Beşamel sos için;
2 yemek kaşığı tereyağ,
3 yemek kaşığı un,
3,5 su bardağı süt,
Üzerine;
Kaşar peynir.
TARİFİ;
Patatesleri haşlayın, sıcakken kabuklarını soyup, ezin.
İçine tuz, karabiber ve biraz zeytinyağı, biraz süt ekleyip, iyice yoğurun.
Fırın tepsisinin içini yağlayın, hazırladığınız püreyi tepsiye yayın.
Ispanağı ayıklayıp, doğrayın ve yıkayıp süzülmesi için süzgece alın.
Pırasaları ayıklayıp yıkadıktan sonra ince ince doğrayın.
Tencereye yağ dökün, önce pırasaları soteleyin, üzerine ıspanakları ve tuzunu ilave edin.
Pırasa ve ıspanağın diriliği gidinceye kadar pişirip, ocağı kapatın.
Beşamel sosu yapmak için;
Tereyağını eritin, içine unu ilave edin.
Sürekli karıştırarak unu kavurun, sütü ilave ederek iyice karıştırın.
Tuzunu ilave edin, muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
Pişen beşamelin içine pırasa ile pişirdiğiniz ıspanağı ekleyip, karıştırın.
Hazırladığınız beşamelli ıspanağı patates püresinin üzerine yayın.
Üzerine kaşar rendesi serpin.
Orta hararettte ki fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Üzerine kaşar rendesi serpin.
Orta hararettte ki fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...